Suzan van der Pas (lector)

Hogeschool Leiden

Suzan is lector van Sociale Innovatie en programmaleider van de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden (voorheen Wmo-werkplaats).

Achtergrond en expertise

Suzan van der Pas is sinds oktober 2014 lector Sociale Innovatie. Zij studeerde Sociologie aan de faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en European Family Studies aan de KU Leuven (Leuven University) in België. In 2006 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het gebied van intergenerationele relaties tussen ouderen en hun volwassen kinderen.

Zij was hierna werkzaam voor de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek, Longitudinal Ageing Study Amsterdam, UMC Amsterdam, en Institute for Population Research, University of Waikato in Nieuw Zeeland. Sinds 2017 is zij als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC en de Faculteit Governance en Global Affairs van Universiteit Leiden. In haar werk staat sociale innovatie en governance van gezondheid en welzijn centraal, al dan niet met een focus op ouderen en familie relaties.

“Sociaal ondernemerschap gaat over waarde creëren, ondernemend denken, samenwerken en participeren van de burger.”.

Suzan van der Pas