Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Monica Daniëlse

Docent-onderzoeker
Foto van Monica Daniëlse

Over Monica Daniëlse

Monica Daniëlse is betrokken en verbonden bij het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap sinds de start in 2020. Monica is werkzaam als Lecturer Practitioner bij de Alrijne Academie.

Monica
Het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap zorgt ervoor dat er in samenwerking met Hogeschool Leiden binnen Alrijne verder gewerkt kan worden aan een netwerk voor verpleegkundig onderzoek, waardoor verpleegkundigen verder gestimuleerd en ondersteund kunnen worden om ook dat onderdeel van het beroep verder te ontwikkelen.

Achtergrond en expertise

Sinds 2006 is Monica werkzaam bij Alrijne ziekenhuis. Eerst als verpleegkundige op de interne geneeskunde en sinds 2016 als Lecturer Practitioner bij de Alrijne Academie.

Monica houdt zich bezig met de ontwikkeling van Evidence Based Practice, het verder professionaliseren van de verpleegkundige beroepsgroep, het begeleiden van verpleegkundigen welke het doorstroomtraject MBO-HBO volgen.

Daarnaast is Monica voorzitter van de Verpleegkundige Adviesraad. De kennis die zij heeft opgedaan bij de Master Evidence Based Practice aan de UvA zet zij hierbij in.