Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Germieke Quist

Docent Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde
Foto van Germieke Quist

Over Germieke Quist

Germieke is docent bij de opleiding Verpleegkunde, trainer bij het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV) en één dag in de week werkzaam als verpleegkundige in de wijkverpleging. Daarnaast is ze epidemioloog en al jaren actief in de beroepsvereniging V&VN, met name voor de afdeling Geriatrieverpleegkundigen.

Als een training tot inzichten leidt waardoor je je energie en daadkracht gaat voelen is de winst al geboekt. Cursisten van 'Verpleegkundig leiderschap in samenwerkingssituaties' geven aan dat alleen al het bewust worden van eigen gedragspatronen, hoe confronterend ook, ruimte geeft om te groeien. Hulpmiddelen en structuren aanreiken om die groei te omarmen, door te gaan, te oefenen, je kwetsbaar op te durven stellen én grenzen aan te geven: dat is het prachtige van mijn vak.

Blijven functioneren op alle levensterreinen

Ook is Germieke mederedacteur en auteur van het boek Klinisch Redeneren bij Ouderen.

Germieke heeft een grote interesse in Evidence Based Practice en de complexe zorg voor ouderen. Zelfstandig kunnen blijven functioneren op alle levensterreinen heeft hierin voor haar een belangrijke focus.

Kernwoorden in haar handelen zijn: zorgvuldigheid, mensenwerk, welzijn, verbinding, betekenis geven, zingeving en balans.

Expertise

Binnen het CBNV verzorgt Germieke de cursus:

  • Verpleegkundig leiderschap in samenwerkingssituaties

Kom in contact met Germieke en bezoek haar LinkedIn-profiel.

Over het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV)

Het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde is onderdeel van de Opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Leiden.

Ons aanbod richt zich op het ontwikkelen van een kritische onderzoekende houding, toepassen van evidence based practice, klinisch redeneren en leiderschap. Daarnaast verzorgen we ook wijkspecifieke scholingen, intervisie, coaching en de Opleiding tot Praktijkopleider (OPO).