Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Floor over de opleiding Vaktherapie

Na haar afstuderen startte Floor gelijk met haar eigen praktijk. Ze vertelt jou over haar ervaringen.

Wie ben ik en wat kan ik?

"Na mijn afstuderen ben ik gelijk gestart met mijn eigen praktijk. Een groot deel van de opleiding Vaktherapie richt zich erop dat je je zelf leert kennen en presenteren: wie ben ik en wat kan ik? Met de kennis en vaardigheden die je daarbij opdoet geloof ik dat iedereen de handvatten heeft om een passende baan te vinden of natuurlijk zelf te creëren!" 

Waarom koos je juist voor dit beroep?

"Binnen dit vak kan ik doen waar ik goed in ben en wat ik het liefste doe: mensen ondersteunen in hun ontwikkeling met de inzet van creatiekracht. Vanuit mijn eigen praktijk kan ik het therapeutisch werken op een hele eigen manier aanbieden. Met echte aandacht, met respect voor ieders eigen ontwikkelingsweg en vanuit de eigen wijsheid van ieder uniek mens."

Hoe zag de weg ernaar toe eruit?

"Ik heb vier jaar lang met zoveel plezier gestudeerd. Het ging namelijk over mij als mens in ontwikkeling en in wording tot therapeut. Waar loop ik tegenaan? Waarin kan ik groeien? Hoe kan ik meer ‘Floor’ worden?" 

"Het belopen van deze weg was een feestje en tegelijkertijd was het bij tijd en wijlen natuurlijk ook best pittig. Doordat je tijdens de opleiding je klasgenoten op een kwetsbare manier leert kennen ontstaat er verbinding met elkaar. Het is bijzonder geweest mijn klasgenoten te zien groeien en ze te volgen in het ontwikkelingsproces."

Floor
Stiekem zie ik mezelf eigenlijk meer als pionier dan ondernemer. Mijn behoefte aan creatie - het neerzetten van wat er nog niet is maar wat ik wel heel belangrijk vind - is de sleutel geweest om te starten met mijn eigen praktijk

Wie behandel je in Praktijk Floor?

"Iedereen met een hulpvraag is in principe welkom, maar ik richt mij momenteel vooral op het begeleiden van kinderen en ouders. Het een kan eigenlijk ook niet zonder het ander. Wanneer ik kinderen begeleid is het belangrijk de ouders mee te nemen in het proces. Ze zijn met elkaar verbonden."

Coaching en therapie

"Verder begeleid ik ook jongeren en volwassenen die met diverse hulpvragen aankloppen. Soms zijn het echt therapeutische trajecten, soms gaat het meer richting coaching. Voorafgaand baken je dat duidelijk af. De diversiteit aan hulpvragen en doelgroepen maken mijn werk uitdagend en speels."

Hoe zorg je ervoor dat mensen je weten te vinden?

"Mijn manier van 'marketing' heb ik echt moeten ontdekken. Ik ben begonnen met adverteren en flyeren. Dit bleek totaal niet mijn weg. Ik werd er doodmoe en ongelukkig van. Bovendien had het ook niet het juiste effect. De juiste ingang bleken de momenten dat ik puur uit enthousiasme over mijn vak vertelde, dus niet bezig was met het verkopen ervan."

"Samen met mijn collega Marjolein Scheffelaar ga ik regelmatig op pad. Dat geeft zoveel energie. Ook schrijf ik blogs voor Instagram en Facebook. De reacties van meelezers maken mij enthousiast en de kinderen uit de praktijk geven mij zoveel inspiratie! "

Floor
Ik wil mezelf blijven uitdagen. Mijn hart blijven volgen en het beste uit mezelf halen

Waar sta je nu?

"De afgelopen vier jaar heb ik echt nodig gehad om mijzelf zichtbaar te maken. ​Het is keihard werken om een praktijk op te bouwen, maar het resultaat is er​. In alles wat ik doe komt het werken met mensen, bewustzijnsontwikkeling en de beeldende kunst terug. Mijn geld verdien ik inmiddels volledig vanuit mijn bedrijf.​ Naast de individuele therapie en coachingsessies ben ik momenteel onder andere betrokken bij het organiseren van Weekaway, een bewustzijnskamp voor jongeren. 

Workshop, gastlessen en nog veel meer

Ook geef ik sinds kort sessies in emotionele fitness, ontwikkeld door The Therapy Club. Hierin krijg je de mogelijkheid om in een veilige setting je emoties te verkennen. Je leert ontdekken, ervaren en delen wat in jouw leven op dit moment om aandacht vraagt. Daarnaast verzorg ik workshops aan diverse groepen, geef ik gastlessen bij Hogeschool Leiden, organiseer ik creatieve activiteiten met kinderen en neem ik deel aan een netwerk van ondernemende vrouwen uit Leiden!"​

Interessant?

Bekijk de opleiding Vaktherapie bij Hogeschool Leiden