Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Rozemarijn over de antroposofische oriëntatie van Vaktherapie

Wil je meer te weten komen over de antroposofische oriëntatie van de opleiding Vaktherapie? Kijk vooral verder.

Kennisclip

Still uit video waarin docent Rozemarijn van Vaktherapie presenteert over antroposofische oriëntatie
Antroposofie in de opleiding Vaktherapie

Docent Vaktherapie Rozemarijn Smids vertelt je meer over de antroposofische oriëntatie in deze kennisclip.

Meer zien en lezen

Interessante websites

Hogeschool Leiden heeft als enige in Nederland een lectoraat dat zich richt op het kennisdomein van de antroposofische gezondheidszorg. Het lectoraat streeft ernaar op termijn een van de belangrijke en innovatieve onderzoeksgroepen van antroposofische gezondheidszorg en integrative medicine in Nederland en Europa te zijn.

Ben je nieuwsgierig naar de actuele ontwikkelingen op het gebied van vrijeschoolonderwijs? Het lectoraat Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs houdt zich bezig met de bredere discussie over onderwijs. Op de webpagina's van het lectoraat vind je onder andere een overzicht van onderzoeken, publicaties, presentatie en onderwijsontwikkelingen waarbij het lectoraat betrokken is. 

Nederlandse Vereniging Vaktherapie – Antroposofisch Geïnspireerd (NVV-AG) gaat uit van de antroposofische filosofie dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De vaktherapeuten die zijn aangesloten zijn professioneel en beschikken over een gedegen kennis van de reguliere gezondheidszorg. 

Podcasts

Camilla Haag is muziektherapeut. Ze is werkzaam in zowel een gezondheidscentrum, een instelling voor mensen met een beperking en haar eigen praktijk. Een gesprek over de relatie tussen muziek/muziek maken en onze emoties en persoonlijkheid; hoe kwetsbaarheid je groeiplekken kunnen aangeven en wat muziektherapie daarin kan betekenen. 

Floor van Loon is kunstzinnig therapeut en heeft een eigen praktijk waarin ze therapeutische begeleiding biedt voor kinderen en ouders. Een gesprek over beeldende therapie, wat we laten zien en wat het kan betekenen. 

Literatuurtips

In dit artikel van het Nederlands Kenniscentrum voor Angst Dwang Trauma en Depressie lees je meer over de effectiviteit van kunstzinnige therapie bij het behandelen van angstklachten bij vrouwen.

Het tijdschrift van de Antroposofische Vereniging in Nederland is het kwartaalblad over het verhaal achter de biodynamische landbouw en voeding, maatschappelijke vernieuwing, antroposofische zorg en vrijeschoolonderwijs.

Ontdek Vaktherapie

Meer weten over deze opleiding?
Lees alles over de opleiding
Focusbeeld studente Vaktherapie met medestudenten in kring om zich heen