Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Studenten presenteren bevindingen BiBoZ-project op POF symposium

17 februari 2020 | Publicatie

Twaalf studenten van de bacheloropleiding Fysiotherapie presenteren tijdens het halfjaarlijkse POF symposium hun bevindingen over het meewerken aan het BiBoZ-project in semester 2019-2020.

Bij een Praktijkgericht Onderzoek Fysiotherapie (POF) opdracht werkt een groep van vier bachelorstudenten Fysiotherapie gedurende een volledig semester fulltime aan het vinden van een antwoord op een praktijkprobleem. De studenten doen dit in samenwerking met het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg.

Contextmapping, storytelling en het maken van een buurtscan

Het afgelopen semester zijn drie groepen studenten aan de slag gegaan binnen het project Blijf in Beweging ondersteuning Zorgprofessionals (BiBoZ). Samen met docenten hebben de studenten veel geleerd over het werken met contextmapping, storytelling en het maken van een buurtscan. Op basis van de verzamelde data gaan we komend semester aan de slag met het ontwikkelen van de methodiek. Dit doen we ook weer samen met burgers, professionals, studenten en docenten. Het is de planning om voor de zomer van 2020 versie 1.0 van de methodiek af te hebben en in het najaar wordt de methodiek door nieuwe groepen studenten gevalideerd bij professionals. 

Achtergrond BiBoZ

Gedurende twee jaar wordt samen met burgers, (zorg)professionals, studenten en docenten van drie hogescholen gezocht naar een methodiek die (zorg)professionals kunnen gebruiken om cliĆ«nten te ondersteunen naar duurzaam gezond beweeggedrag. Centraal staat het betrekken van de brede context: een combinatie van achtergrondkenmerken en sociaal, psychisch en fysiek functioneren in de leefomgeving. De methodiek wordt ontwikkeld vanuit het cliĆ«ntperspectief. Om dat te doen wordt naast de gangbare kwalitatieve en kwantitatieve onderzoekstechnieken ook gebruik gemaakt van ontwerpgerichte onderzoekstechnieken. 

Meer informatie

Lees meer informatie het project of neem contact op de projectleider Arlette Hesselink (lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg) via [email protected].

Logos van regieorgaan SIA, BIBOZ en Vitale Delta