Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Heb je ‘t gezien en gehoord? Gloednieuw hsleiden.nl is live

28 mei 2024 | Algemeen

De nieuwe website van Hogeschool Leiden is vandaag gelanceerd. Met de livegang van hsleiden.nl zet Hogeschool Leiden een belangrijke stap vooruit met een toegankelijke online omgeving waar jij, als bezoeker, in het middelpunt staat.

Selfie van studenten in de stad Leiden
Onze Hogeschool Leiden

"Op het nieuwe hsleiden.nl staat de bezoeker centraal; we hebben goed geluisterd naar onze verschillende doelgroepen en wat zij op deze nieuwe website nodig hebben. Dit betekent onder andere dat de website mobile first werkt en voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een beperking”, legt Paul Helbing, directeur Marketing & Communicatie, uit. 

Land je op hsleiden.nl dan word je direct een eigen domein ingetrokken: Studeren, Bij- en omscholen, Onderzoek of Samenwerken. Binnen zo'n domein word je vervolgens in je eigen (beeld)taal aangesproken. Met overzichtelijk opgebouwde pagina's, een heldere navigatiestructuur en een goede zoekfunctie navigeer je als bezoeker snel en gemakkelijk naar relevante informatie. 

De bezoeker centraal

"Als ik de nieuwe website vergelijk met de oude, vallen twee dingen op: structuur en uitstraling," aldus Barry Mulder, Content Lead bij Hogeschool Leiden. 

"De nieuwe website ziet er frisser uit en navigeert veel beter door de duidelijke structuur. Daarnaast hebben we de content opgesteld vanuit het oogpunt van de bezoeker. Voor wie is deze content? Wat komt de bezoeker op deze pagina halen? De bezoeker staat dus echt centraal.” 

Toegankelijk & veilig 

De nieuwe website is ontworpen met oog voor toegankelijkheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Het voldoet aan de internationale WCAG-richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. Zo is de informatie op hsleiden.nl ook beschikbaar voor bezoekers met een beperking. Daarnaast is er uitgebreid getest op veiligheid met een penetratietest. 

Tijdens de ontwikkeling hebben studenten van Hogeschool Leiden bijgedragen aan het testen van de site. Zij leverden waardevolle technische feedback en hielpen bij het vinden van verbeterpunten. Ook werd een groep middelbare scholieren uitgenodigd om de gebruiksvriendelijkheid te testen, waarbij de site een hoge beoordeling kreeg. 

Jouw mening telt

Na livegang wordt de website doorlopend verbeterd op basis van data en feedback. Jouw mening kunnen we dus goed gebruiken. Dus, wat vind jij van het nieuwe hsleiden.nl? Laat het ons hier weten.

Ontdek meer hsleiden.nl

Klaar voor een vliegende start?
Ontdek alle opleidingen
Twee studenten zitten aan tafel en lachen in hoofdgebouw Hogeschool Leiden
Jouw ontwikkeling gaat altijd door
Ontdek alle programma's
foto van scholing op maat
Onderzoek in praktijk brengen
Ontdek ons onderzoek
Onderzoekers organs-on-chips in lab