Een medewerkster van het Mediacentrum helpt een student het juiste boek te vinden.

Ondersteuning bij onderzoek

Als student, docent of onderzoeker krijg je regelmatig te maken met onderzoek. In het Mediacentrum kun je terecht voor ondersteuning, bijvoorbeeld bij het doen van literatuuronderzoek of open access publiceren. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de referentie software-tool RefWorks.

Zoektips 

Goed zoeken is een kunst. Bekijk onze zoektips voor een beter en sneller resultaat in online zoekmachines en databanken.  

Beoordelen van informatie

Hoe stel je vast of de door jou gevonden informatie betrouwbaar is? Maak gebruik van de verschillende checklists van het Mediacentrum.

Bronvermelding

Hoe zorg je voor een goede bronvermelding? Lees meer over de verschillende citatiestijlen die binnen de hogeschool gehanteerd worden.

RefWorks

Dit is een softwareprogramma dat je helpt bij het publiceren en beheren van citaten, bibliografieƫn en referenties. Ga om toegang te krijgen naar de pagina van RefWorks.

Auteursrecht

Hoe ga je op de juiste manier om met werk van anderen? Bijvoorbeeld als je een scriptie schrijft, een reader samenstelt of een presentatie maakt. Lees meer over auteursrecht en met welke aspecten je rekening moet houden.

Open access

Wat is open access en hoe werkt publiceren via open access? Bekijk de informatiepagina over open access samengesteld door het Mediacentrum.

Meer weten

Heb je vragen of wil je advies op een van deze gebieden? Maak een afspraak met een van onze medewerkers, kom langs in het Mediacentrum of stuur een mail naar [email protected]. Op aanvraag verzorgen we ook instructies aan groepen studenten en medewerkers.