Een medewerkster van het Mediacentrum helpt een student het juiste boek te vinden.

Ondersteuning bij onderzoek

Als student, docent of onderzoeker krijg je regelmatig te maken met onderzoek. In het Mediacentrum kun je terecht voor ondersteuning, bijvoorbeeld bij het doen van literatuuronderzoek of Open-Access-publiceren.  Daarnaast kun je ook gebruik maken van de referentie software-tool RefWorks.

Zoektips 

Goed zoeken is een kunst. Bekijk onze zoektips voor een beter en sneller resultaat in online zoekmachines en databanken.  

Beoordelen van informatie

Hoe stel je vast of de door jou gevonden informatie betrouwbaar is? Maak gebruik van de verschillende checklists..

Bronvermelding

Hoe zorg je voor een goede bronvermelding? Lees meer over de verschillende citatiestijlen die binnen de hogeschool gehanteerd worden.

RefWorks

Dit is een softwareprogramma dat je helpt bij het publiceren en beheren van citaten, bibliografieĆ«n en referenties. Ga om toegang te krijgen naar RefWorks.

Auteursrecht

Hoe ga je op de juiste manier om met werk van anderen? Bijvoorbeeld als je een scriptie schrijft, een reader samenstelt of een presentatie maakt. Lees meer over auteursrecht en met welke aspecten je rekening moet houden.

Open Access

Wat is Open Access en hoe werkt publiceren op deze wijze? Bekijk de informatiepagina over Open Access

Stimuleringsfonds Open Access

Subsidie nodig voor je Open-Access-publicatie? Klik hier voor de Voorwaarden en het aanvraagformulier.

Meer weten

Heb je vragen of wil je advies op een van deze gebieden? Maak een afspraak met een van onze medewerkers, kom langs in het Mediacentrum of stuur een mail naar [email protected]. Op aanvraag verzorgen we ook instructies aan groepen studenten en medewerkers.