Een studente zit bij het raam, naast een boekenkast, gebogen over een computer.

Science & Technology

Op deze pagina vind je alle informatie vanuit het Mediacentrum voor de opleidingen Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie. 

Voor de opleiding Informatica is een apart pagina ingericht. Bekijk de pagina voor informatica. 

Uitgelichte informatiebronnen

Chromedia
Chromedia is een bron van informatie op het gebied van chromatography practice. De website bevat een database met educatieve materialen (tekst, afbeeldingen, video) van hoge kwaliteit. Alle content is getoetst door vakspecialisten.

Databanken
Voor een uitgebreid aanbod aan digitale publicaties, zoals wetenschappelijke artikelen, boeken en naslagwerken maak je gebruik van HLVinden en de databanken.

SciFinder 
SciFinder is een betrouwbare bron om wetenschappelijke literatuur te raadplegen en om achtergrondinformatie te vinden over chemicaliĆ«n, geneesmiddelen en stoffen. Deze webtool doorzoekt meerdere databases (o.a. Chemical Abstracts en Medline). Je kunt zoeken op auteursnaam, onderwerp, naam of code van verbindingen, chemische structuur of chemische reactie.

  • registratie op de Hogeschool via deze link ; inloggen na registratie via deze link
  • toegang buiten de hogeschool via VPN 

Boeken, tijdschriften en websites

Boeken
Bekijk de nieuwste boeken in de collectie voor de genoemde opleidingen:

Boekenlijsten
Voor aanvang van het nieuwe schooljaar krijg je een lijst met publicaties, die je zelf dient aan te schaffen. Ook deze boeken zijn aanwezig in het Mediacentrum. Klik op onderstaande linkjes:

E-books
Een deel van ons aanbod is beschikbaar in de vorm van e-books. Vooral de databank SpringerLink bevat veel e-books op het vakgebied Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie. 

Deze e-books zijn te downloaden door een onbeperkt aantal gebruikers, zonder vervaltermijn. Voer een zoekopdracht uit en filter op Discipline 'Life Sciences' en/of 'Chemistry' kies Content Type 'Book'.

Tijdschriften
Bekijk de aanwezige tijdschriften ( pdf, 19 KB ) op het gebied van life sciences en techniek. De tijdschriftabonnementen (en eventuele inloggegevens) zijn ook te vinden via de catalogus van het Mediacentrum.

Aanbevolen websites
Bekijk de lijst met aanbevolen websites op het gebied van chemie en life sciences.

Contact

Heb je vragen over of suggesties voor de collectie van het Mediacentrum? Mail dan naar [email protected] of kom langs in het Mediacentrum.