Een studente zit bij het raam, naast een boekenkast, gebogen over een computer.

Science & Technology

Op deze pagina vind je alle informatie vanuit het Mediacentrum voor de opleidingen Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie. 

Voor de opleiding Informatica is een apart pagina ingericht. Bekijk de pagina voor informatica. 

Boeken
Bekijk de nieuwste boeken in de collectie voor de genoemde opleidingen:

Tijdschriften
Bekijk de aanwezige tijdschriften ( pdf, 21 KB ) op het gebied van life sciences en techniek. De tijdschriftabonnementen (en eventuele inloggegevens) zijn ook te vinden via de catalogus van het Mediacentrum.

Proefschriften
In het Mediacentrum kun je diverse proefschriften van docenten raadplegen. Je vindt de proefschriften bij elkaar in de boekenkast recht tegenover de uitleenbalie.

Proefschriftenlijst ( pdf, 32 KB )

Van de meeste proefschriften is ook een uitleenbaar exemplaar in de collectie opgenomen. De uitleenbare titels met hun locatie vind je in de catalogus wanneer je zoekt op ‘proefschrift hlo’.

Aanbevolen websites
Bekijk de lijst met aanbevolen websites op het gebied van chemie en life sciences.

Uitgelichte informatiebronnen

Chemische Feitelijkheden
Actuele encyclopedie over moleculen, mensen, materialen en milieu. Online te raadplegen via de website van Chemische Feitelijkheden

  • zoek via het zoekveld op de homepage of via het archief (in het menu links)
  • toegang buiten de hogeschool via VPN 
  • papieren edities vind je in het Mediacentrum

Chromedia
Chromedia is een bron van informatie op het gebied van chromatography practice. De website bevat een database met educatieve materialen (tekst, afbeeldingen, video) van hoge kwaliteit. Alle content is getoetst door vakspecialisten.

Databanken
Voor een uitgebreid aanbod aan digitale publicaties, zoals wetenschappelijke artikelen, boeken en naslagwerken maak je gebruik van HLVinden en de databanken.

Contact

Heb je vragen over of suggesties voor de collectie van het Mediacentrum? Mail dan naar mediacentrum@hsleiden.nl of kom langs in het Mediacentrum.