Een studente zit bij het raam, naast een boekenkast, gebogen over een computer.

Commerciële Economie

Informatie vanuit het Mediacentrum voor de opleiding Commerciële Economie.

De boeken staan op nummervolgorde in de kast.

Aanwinsten 2022 (jan t/m juli) ( pdf, 267 KB )

Deze lijst bevat de aanwinsten van de eerste helft van dit lopende jaar. De meeste titels kun je gewoon lenen.

In de collectie vind je de boekenlijstboeken ter inzage. Daarnaast kun je veel boeken vinden die aansluiten bij de inhoud van jouw opleiding. Ook zijn de meeste boeken uit de literatuurlijst van het boek '100+ Management models' aanwezig.

Uitgelichte bronnen

SWOCC : Met SWOCC (Stichting Wetenschappelijk Onderwijs Commerciële Communicatie) voor onderwijs hebben zowel docenten als studenten toegang tot de laatste wetenschappelijke kennis op het gebied van merken, marketing en communicatie. In de digitale bibliotheek van SWOCC vind je:

  • meer dan 80 full-tekst SWOCC publicaties
  • de SWOCC Modellenbank, een database van merkmanagement modellen 

Docenten en studenten hebben binnen het netwerk van Hogeschool Leiden toegang zonder wachtwoord. Werk je thuis? Dan heb je een VPN-verbinding nodig die aan staat om toegang te krijgen.

Harvard Business Review (HBR): HBR is een tijdschrift op bedrijfseconomisch gebied. Het is via HLVinden full-text te raadplegen. Buiten de hogeschool heb je een VPN-verbinding nodig om toegang te krijgen.

Instructies

Het Mediacentrum verzorgt lessen informatievaardigheden aan studenten. Het gaat in deze lessen om het aanleren van geavanceerde zoekopties en het wegwijs worden in de databanken die de hogeschool heeft aangekocht.

Als handvat en / of reminder kun je deze presentatie ( pdf, 2.26 MB ) gebruiken (CE4). Raadpleeg ook het document met uitgebreide tips ( pdf, 144 KB ) en aandachtspunten.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen, heb je meer informatie nodig: kom langs in het Mediacentrum of stuur een mail naar [email protected].