Informatica studenten in de klas

Forensisch ICT

Een misdrijf zonder digitale sporen is bijna niet meer voor te stellen. Mobiele telefoons, tablets, laptops, PC’s, servers, sensoren, IoT, auto’s, camera’s: er zijn bijna altijd wel digitale sporen te vinden op één of meer van deze apparaten. Als forensisch ICT'er doe je onderzoek naar de digitale sporen die direct gerelateerd zijn aan het misdrijf.

Tijdens het unieke opleidingstraject Informatica: Forensisch ICT van Hogeschool Leiden leer om deze sporen te analyseren, interpreteren en zo vast te leggen dat dit geaccepteerd bewijsmateriaal oplevert. 

Kies de opleidingsvariant die bij je past

De bacheloropleiding wordt aangeboden in drie varianten: het opleidingstraject van Informatica: Forensisch ICT duaal voor digitaal forensisch onderzoekers, het opleidingstraject van Informatica: Forensisch ICT voltijd en de brede bacheloropleiding Informatica: voltijd

De informatie over het opleidingstraject van Informatica: Forensisch ICT voltijd is op dit moment nog in ontwikkeling. Binnenkort vind je hier meer informatie over deze opleidingsrichting.

Mandy | student Forensisch ICT

"Het combineren van politiewerk met informatica vond ik interessant. De techniek vernieuwt zich nog net niet elke dag en om dan uit te vinden hoe criminelen met die techniek omgaan: heel gaaf!"

Mandy | student Forensisch ICT