Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Gezond beweeggedrag – een internationale Delphi studie

12 oktober 2023 - Wat zouden alle gezondheidsprofessionals moeten weten over het ondersteunen van gezond beweeggedrag – een internationale Delphi studie Door: Ingrid Rosbergen (Docent-onderzoeker bij het lectoraat ERFB)

Er zijn tal van onderzoeken die aangeven dat mensen meer moeten bewegen en minder moeten zitten en liggen tijdens het dagelijks leven. Zorgprofessionals zijn in de goede positie om gezond bewegen te stimuleren en te promoten in alle settingen zoals in het ziekenhuis, de revalidatie en in de thuissituatie. Met een internationale Delphi studie zijn 11 competenties ontwikkeld die alle zorgprofessionals zouden moeten weten om gezond beweeggedrag te kunnen ondersteunen. Op deze wijze kunnen we een cultuur creëren waarbij alle gezondheidsprofessionals gezamenlijk bijdragen aan gezond bewegen.

Hogeschool Leiden

Open access link: What should all health professionals know about movement behaviour change? An international Delphi-based consensus statement | British Journal of Sports Medicine (bmj.com)