Hogeschool Leiden

Succesvol co-creëren met ouderen opnieuw van start

23 januari 2020 - De nieuwe editie van de cursus ‘Succesvol co-creëren met ouderen’ bij Leyden Academy vinden plaats op 3 april en 15 mei 2020.

De cursus is voor fysio-, ergo- en oefentherapeuten en wordt verzorgd door Leyden Academy on Vitality and Ageing in samenwerking met de bachelor opleiding Fysiotherapie en het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg van Hogeschool Leiden. Het is een leerzame, inspirerende en toekomstgerichte cursus die is geaccrediteerd voor 25 punten.

“Deze cursus heeft mij laten inzien dat het belangrijk, maar zeker ook heel erg leuk is om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeftes van ouderen.”

Fysiotherapeut, deelnemer cursus voorjaar 2019

Achtergrond

Mensen worden ouder, de bevolking vergrijst en het zorggebruik neemt toe met de leeftijd. Dat betekent dat u als therapeut steeds meer oudere cliënten in uw praktijk en zorginstelling tegenkomt. Wat vinden ouderen belangrijk in hun leven? Wat motiveert hen om gezond en vitaal te blijven? Met antwoorden op deze vragen kunt u individuele en groepsinterventies inzetten die beter aansluiten bij wat er voor de oudere persoon toe doet en waar hij of zij gelukkig van wordt.

Klassikaal en online

In de cursus ‘Succesvol co-creëren voor ouderen’ bieden we wetenschappelijke inzichten, handvatten en interventies om hierop in te spelen en positief bij te dragen aan de kwaliteit van leven van oudere mensen. De cursus bestaat uit twee dagen op locatie (vrijdag 3 april en vrijdag 15 mei in Leiden) in combinatie met online cursusmateriaal. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van hoorcolleges, brainstormsessies, opdrachten, coaching, het raadplegen van expert- en ouderenpanels, peerfeedback en het presenteren van de innovatie door de deelnemers.

“Een nieuwe en verrassende cursus waar ik veel van heb opgestoken, met goede en gedreven docenten.”

Ergotherapeut deelnemer cursus voorjaar 2019

Organisatie en accreditatie

De cursus wordt verzorgd door de opleiding fysiotherapie en het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg van Hogeschool Leiden en Leyden Academy on Vitality and Ageing en is voor 25 punten geaccrediteerd door het KNGF (kwaliteitsdeel, algemeen fysiotherapeut en geriatriefysiotherapeut) en het kwaliteitsregister ADAP (ergo- en oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, VvOCM).

Informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma, leerdoelen en docenten is te vinden in de brochure op de website.

Deelname kost 475 euro per deelnemer. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, koffie/thee, lunches en netwerkborrels.

Aanmelden kan bij Jacqueline Leijs via e-mail [email protected] of telefoonnummer (071) 5240960.