Kennis Netwerk voor Ouderen (KNOP).

Training Basisvaardigheden actieonderzoek

2 juni 2023 - Op donderdag 1 juni hebben we onze eerste training Basisvaardigheden actieonderzoek gegeven. Hierbij leren we welke principes er aan actieonderzoek ten grondslag liggen en hoe je deze principes kunt toepassen binnen je eigen onderzoek.

In totaal waren er 11 deelnemers die alle opleidingen en lectoraten binnen onze faculteit vertegenwoordigden. De eerste trainingsdag  was een groot succes. Een van de deelnemers vertelde na afloop: ‘Deze ochtend heeft mij echt nieuwe inzichten gegeven! Ik ben al betrokken in een onderzoeksproject waarbij we AO uitvoeren, maar ik zie nu pas goed hoe complex het eigenlijk is’.

Het was erg inspirerend om te horen met welke projecten iedereen bezig is, waar ze tegenaan lopen en welke geleerde lessen ze meenemen naar de training. Zo leren de deelnemers niet alleen van de trainers maar ook van elkaar. De volgende keer gaan we aan de slag met de fasen van actieonderzoek, onderzoeksmethode en impact van actieonderzoek.

De training Basisvaardigheden actieonderzoek bestaat uit drie dagdelen verspreid over anderhalve maand, gevolgd door zes bijeenkomsten van een leergemeenschap verspreid over een jaar. De training wordt gegeven door lector dr. Petra Siemonsma en de docentonderzoekers drs. Lotje Bagchus en dr. Arlette Hesselink. Zij hebben veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van actieonderzoek en het ontwikkelen en geven van onderwijs en training over actieonderzoek.

Denk je, zo’n training wil ik ook?  De data van de volgende twee trainingen zijn bekend!

Dinsdag middag 13.00-17.00: 19 sept, 3 okt en 31 okt 2023
Donderdag ochtend 9.00-13.00: 25 jan, 8 feb en 29 feb 2024

De data van de leergemeenschap worden later ingepland. ​

Per training zijn er minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.
De kosten zijn: intern 650 euro en extern 750 euro.
Tijdens de bijeenkomsten wordt gezorgd voor koffie, thee en versnaperingen.

Heb je interesse om deel te nemen of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar Arlette Hesselink ([email protected]).