Studenten van Hogeschool Leiden maken samen met ouderen, foto's en collages in het kader van het photovoice project Ontmoeten en Bewegen.

KIEM subsidie gehonoreerd voor project Transitie naar huis

4 december 2023 - Een KIEM subsidie is toegekend aan het project Transitie naar huis.

Dit betreft een samenwerking van onderzoekers van Hogeschool Leiden (lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg) samen met de Haagse Hogeschool, Hanze Hogeschool, zorginstellingen Basalt en Nij Smellinghe en meerdere fysiotherapiepraktijken. 

Samen gaan zij op zoek naar een antwoord op de vraag: WAT is, gezien vanuit het perspectief van de ervaringsdeskundige cliënt, bepalend voor het fysiek actief blijven en integreren van duurzaam beweeggedrag in de eigen thuissituatie tot 1 jaar na transitie vanuit de intramurale zorg.  

Er zal een verkennend onderzoek plaatsvinden in de periode van december 2023 tot eind november 2024 met als doel het uitpakken van de ‘black box’ in de thuissituatie wat betreft fysieke activiteit na intramurale zorgtransitie vanuit het perspectief van de cliënt, de ontwikkeling van een innovatieve interventie agenda voor de betrokken partners om fysieke activiteit in de thuissituatie te ondersteunen en zo nodig de samenwerking in de zorgketen beter te organiseren.