Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Dr. Petra C. Siemonsma nieuwe lector

22 december 2021 - Met genoegen kunnen we melden dat het College van Bestuur dr. P. C. (Petra) Siemonsma heeft benoemd tot lector Eigen Regie bij Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg bij het Kenniscentrum VEER, met ingang van 1 februari 2022.

Siemonsma heeft als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper ruime (inter)nationale ervaring in zorg en onderzoek. Ze promoveerde in 2012 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (Cognitive Treatment of Illness Perceptions: a theory-driven approach to chronic low back pain rehabilitation). 

Sinds 2016 is Petra verbonden aan Hogeschool Leiden als senior onderzoeker en is ze docent bij de Opleiding tot Fysiotherapeut en de Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg. Ze is gedetacheerd bij De Haagse Hogeschool en Basalt Revalidatie en doet daar actieonderzoek naar het gebruik van eHealth in de revalidatie en (in de transitie naar) thuis.

Voorheen werkte ze onder meer in Duitsland als fysiotherapeut, in Engeland als onderzoeker en in Nederland als onderzoeker bij het UMCU, Reade revalidatie en TNO.

Petra volgt lector John Verhoef op, die vanwege pensionering in maart a.s. Hogeschool Leiden gaat verlaten.