Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Presentatie mini-documentaire 'Buitenbaby's'

Hogeschool Leiden, ruimte E0.056

Het is voor de gemiddelde Nederlandse baby niet vanzelfsprekend om elke dag even buiten te zijn. Dit kan en mag anders, vinden de onderzoekers van het lectoraat Natuur & Ontwikkeling Kind. Hoe? Dat laten ze zien in hun mini-documentaire 'Buitenbaby’s'.
Je kunt de publieksvertoning van 'Buitenbaby's' bijwonen op vrijdag 24 januari tussen 15.00-17.00 uur op Hogeschool Leiden.

Direct aanmelden
Baby ligt op schapenvacht in het gras

Buiten is er van alles te ontdekken

Heel jonge kinderen leren de wereld en hun eigen lichaam kennen door te proeven, kijken, luisteren, voelen en ruiken. Op kinderopvangcentra met een groenere en grotere buitenruimte gaan kinderen dan ook meer bewegen, meer spelen en ervaren ze meer plezier. Het buitenzijn vermindert stress en nodigt uit tot aandacht en concentratie, en dat bevordert weer het leren en ontwikkelen. 

Het is voor de gemiddelde Nederlandse baby echter niet vanzelfsprekend om elke dag even buiten te zijn, de meeste kinderen in Nederland groeien zelfs op met een ‘natuurtekort’. Dit kan en mag anders, vinden de onderzoekers van het lectoraat Natuur & Ontwikkeling Kind. Zij pleiten voor 'buitenbaby’s', op grond van eigen onderzoek en onderzoek wereldwijd. Ze nemen je dan ook graag mee in de wereld van de buitenbaby. De kinderopvangcentra uit deze mini-documentaire ervaren dagelijks de waarde van het buiten zijn met baby’s. 

Ben je benieuwd wat dit voor jouw werk betekent, meld je dan aan voor de presentatie van de documentaire op vrijdag 24 januari.

Meld je vóór 20 januari aan via dit formulier
Meer weten?
Neem contact op met Mara van Dijk ([email protected]) of Janneke Hagenaar ([email protected]).

Programma

Vrijdag 24 januari 2025, 15.00 - 17.00 uur

  • Korte introductie over het onderzoek dat de basis vormt van deze documentaire
  • Vertoning mini-documentaire 'Buitenbaby's' 
  • In gesprek met de makers over de aanleiding voor de documentaire, het onderzoek en het vervolg in praktijk en wetenschap
Hogeschool Leiden, ruimte E0.056.
Toegang: € 7,50 voor externe bezoekers, gratis voor medewerkers van Hogeschool Leiden.