Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Onderwijs op maat

Ontdek de flexibiliteit van onderwijs op maat bij Hogeschool Leiden! Of je nu via bijscholing specifieke vakken wilt volgen om je kennis uit te breiden, je vaardigheden wilt bijschaven. Of gewoon interesse hebt in een enkele cursus voor nascholing. Met ons diverse aanbod van vakken, flexibele inschrijvingsopties en professionele docenten, zetten we de deuren open voor jouw persoonlijke en professionele groei.

Voor wie?

 • Je werkt en zoekt een cursus of training waarin je kunt bijscholen of specialiseren zonder direct een volledige opleiding te volgen.
 • Je bent professional en wilt door het volgen van specifieke modules of cursussen meer kennisverbreding of -verdieping.
 • Je bent enige jaren aan het werk en wilt nu doorstromen van het middelbaar beroepsonderwijs naar het hoger beroepsonderwijs, met gebruik van diverse vrijstellingen.
 • Je hebt interesse om in een specifiek vakgebied mee kennis te vergaren.
 • Je bent zelfstandig ondernemer die een gerichte expert training nodig heeft in een vakgebied.
 • Je bent oud-student die zijn kennis wil verbreden of aanvullen met specifieke cursussen.
Ontdek de wereld van 'onderwijs op maat' van Hogeschool Leiden en investeer in je toekomstige succes!

Boeiende programma's

Jouw individuele behoeften, ambities die past in jouw agenda dat is contractonderwijs volgens Hogeschool Leiden. Flexibel onderwijs gegeven door enthousiaste vakdocenten en met een ondersteunende community die je begeleiden met passie en plezier in jouw professionele doorontwikkeling. 

Verbreding van kennis en vaardigheden

Met het volgen van contractonderwijs aan Hogeschool Leiden is het mogelijk om jouw kennis en vaardigheden te verbreden buiten jouw reguliere studieprogramma. Je kunt vakken kiezen die aansluiten bij jouw interesses en die mogelijk niet direct binnen je hoofdstudie vallen.

Flexibiliteit en maatwerk

Contractonderwijs biedt flexibiliteit in het kiezen van specifieke vakken of modules. Zodat je jouw studie kunt afstemmen op jouw individuele behoeften en doelen. Met deze vorm van maatwerk kun je gerichter leren en je specialiseren in bepaalde onderwerpen.

Persoonlijke ontwikkeling en netwerkmogelijkheden 

Door contractonderwijs kun je als student in contact komen met docenten en medestudenten buiten je reguliere studiekring. Dit biedt niet alleen mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor het opbouwen van een breder professioneel netwerk. Wat waardevol kan zijn voor jouw toekomstige carrière.

Bekijk de mogelijkheden

Er valt veel te kiezen
Overzicht onderwijs op maat
Meerdere studenten van Hogeschool Leiden luisteren en schrijven of typen mee in de klas

Bij Hogeschool Leiden kun je via contractonderwijs verschillende opleidingen volgen.

 • Losse modules en vakken 
  Studenten kunnen individuele modules of vakken volgen die relevant zijn voor hun interessegebied, los van een volledig opleidingsprogramma. 
 • Cursussen en trainingen 
  De hogeschool biedt diverse kortlopende cursussen en trainingen aan op uiteenlopende vakgebieden. Deze zijn gericht op specifieke kennis en vaardigheden en kunnen zowel vakinhoudelijk als professioneel gericht zijn. 
 • Post-hbo opleidingen
  Voor professionals die hun kennis willen verdiepen, biedt Hogeschool Leiden post-hbo opleidingen aan. Deze programma's zijn vaak gericht op specifieke beroepenvelden en bieden verdieping en specialisatie.
 • Maatwerktrajecten
  De hogeschool kan ook maatwerktrajecten aanbieden voor organisaties of groepen professionals, waarbij het onderwijs afgestemd wordt op specifieke behoeften en doelen die bijvoorbeeld spelen binnen een team.

studieadviseurs

Maak een afspraak met onze

Modules master Jeugdzorg

Heb jij een bacheloropleiding afgerond in het sociaal domein? Ben je op zoek naar verdieping en verbreding? Durf jij de combinatie van een pittige, uitdagende masteropleiding met je baan in de jeugdsector aan? Dan is de Master Jeugdzorg iets voor jou. Je wordt opgeleid tot leading professional die vanuit de inhoud leiding geeft aan veranderingsprocessen.

Meer over de Master Jeugdzorg

foto van een klein meisje
Master Jeugdzorg: hoe alumni bijdragen aan het werkveld
Marleen - afgestudeerd
Er was veel ruimte om met studiegenoten vraagstukken uit de praktijk te behandelen.

Plan een adviesgesprek

Meer weten?

Heb je interesse om je aan te melden voor een of meerdere modules, neem dan contact op met de opleiding Master Jeugdzorg.

Ik wil een adviesgesprek