Fysiotherapie

Over

Thema

Studenten Fysiotherapie winnen Jaco den Dekker afstudeerprijs

30 november 2020 - Studenten Jelmer, Richard, Bas en Frank (opleiding Fysiotherapie) zijn door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) uitgeroepen tot winnaars van de Jaco den Dekker afstudeerprijs 2020.

Hogeschool Leiden

Met kop en schouders

Met hun onderzoek naar de optimalisatie van de interprofessionele communicatie in het professionele jeugdvoetbal staken de jongens met kop en schouders boven de andere deelnemers uit. Van de ruim duizend stemmen kregen zij 55% van de stemmen. Een fantastische prestatie waar niet alleen de opleiding Fysiotherapie, maar ook de studenten zelf trots op zijn. Het is tenslotte dé prijs voor het meest belangwekkende en fysiotherapeutisch relevante afstudeeronderzoek van afgelopen jaar.

"Deze scriptie is netjes geschreven, een omvangrijk project en een mooi gezamenlijk product." 

Het oordeel van de jury van het KNGF

Jelmer, Richard, Bas en Frank zijn blij en voelen zich vereerd:

"Toen wij in februari begonnen met ons afstudeeronderzoek hadden we nooit kunnen bedenken dat we het zo ver zouden schoppen. We waren vastberaden en gedreven om een mooi onderzoek te schrijven, maar als je uiteindelijk wordt beloond met de HL-prijs én met de Jaco den Dekker prijs van het KNGF, dan is dat wel uniek."

Vervolgonderzoek 

"Het zou mooi zijn als de aanbevelingen in ons onderzoek geïmplementeerd worden binnen jeugdopleidingen van betaalde voetbalorganisaties. Een mooie vervolgstap voor het onderzoek zou dan zijn om te onderzoeken wat in de praktijk de daadwerkelijke effecten zijn van deze aanbevelingen op het niveau van interprofessionele communicatie en de link naar de reductie van de blessurelast- en ernst op een gemonitorde populatie," aldus de winnaars.  

Toekomstplannen 

Op dit moment zitten de jongens in het vierde studiejaar en lopen zij een seniorstage in de eerste- of tweede lijn. Nadat zij straks ook hun minor hebben afgerond, hopen zij deze zomer af te studeren waarna zij zichzelf willen blijven verdiepen en uitdagen.

Jelmer

"Voordat ik start met een master wil ik graag eerst een jaar werkervaring opdoen. Of mijn werkplek in de eerste- of tweede lijn zal zijn, dat weet ik nog niet. Het werken met (top)sporters trekt mij onwijs, maar ook het werk in een ziekenhuis geeft mij veel voldoening. Gelukkig heb ik nog ruim de tijd om alle mogelijkheden te bekijken."

Jelmer

Benieuwd naar het eindproduct? Lees de scriptie of het abstract. Bekijk ook de ingestuurde video die de jongens maakten voor de afstudeerprijs.

Hogeschool Leiden Prijs

Eerder wonnen de vier studenten ook de Hogeschool Leiden Prijs. Dit is een prijs die bijzondere prestaties van studenten stimuleert en zichtbaar maakt waar zij toe in staat zijn. Iedere opleiding draagt één afstudeerwerk of beroepsproduct aan dat het beste aansluit bij het eindniveau van de betreffende opleiding. Lees de ervaringen van Jelmer, Richard, Bas en Frank.