Hogeschool Leiden

Over

Thema

Afgestudeerden Hogeschool Leiden bovengemiddeld tevreden over studie

12 april 2021 - Bijna 75% van de studenten die onlangs aan Hogeschool Leiden afstudeerde kijkt positief terug op hun studie. Dit blijkt uit de nieuwste editie van de HBO-Monitor, die vandaag werd gepubliceerd.

De hogeschool scoort bovengemiddeld als het gaat om zowel studiekeuze als het vinden van een geschikte baan.

Joeri van den Steenhoven | lid CvB Hogeschool Leiden

"Ik vind het vooral positief dat maar liefst 79% van onze afgestudeerden vindt dat ze destijds de juiste keuze hebben gemaakt. Dit zegt niet alleen iets over de kwaliteit van onze opleidingen, maar ook over de goede aansluiting op het beroepenveld."

Joeri van den Steenhoven | lid CvB Hogeschool Leiden

In de jaarlijkse HBO-Monitor geven recent afgestudeerden van Nederlandse hogescholen hun mening over de aansluiting van hun studie op de arbeidsmarkt. In deze editie komen studenten aan het woord die in het studiejaar 2018-2019 hun diploma hebben gehaald. Het onderzoek is uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University.

Positief over studie bij de hogeschool

Hogeschool Leiden doet het duidelijk goed: 73% van de afgestudeerden die aan de monitor deelnamen is positief over de studie die zij hebben gevolgd. 79% van hen zou met de kennis van nu voor dezelfde opleiding in Leiden hebben gekozen. 78% van de afgestudeerden beveelt hun opleiding zeker aan bij vrienden en familie. Al deze cijfers liggen boven het landelijk gemiddelde.

Snel een baan gevonden

Ook als het om de arbeidsmarkt gaat scoort Hogeschool Leiden goed: maar liefst 98% procent van de alumni uit 2018-2019 die na hun studie een baan is gaan zoeken heeft ondertussen werk gevonden. 73% procent van hen is ook daadwerkelijk tevreden met hun baan. Op deze vlakken scoort de hogeschool ook hoger dan het landelijk gemiddelde.

Joeri van den Steenhoven, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden, is tevreden met de resultaten: "Het is mooi om te zien dat de overgrote meerderheid van deze lichting met plezier terugkijkt op de studie aan onze hogeschool. Ik vind het vooral positief dat maar liefst 79% van onze afgestudeerden vindt dat ze destijds de juiste keuze hebben gemaakt. Dit zegt niet alleen iets over de kwaliteit van onze opleidingen, maar ook over de goede aansluiting op het beroepenveld."

Alumnus in de schijnwerper

Hogeschool Leiden wil de banden met haar alumni de komende tijd verder aanhalen. Zo wordt binnenkort gestart met de reeks ‘Alumnus in de schijnwerper’. Dit is een serie portretten van opmerkelijke oud-studenten. Daarin vertellen zij over hun studietijd aan de hogeschool en hun carrière die zij sindsdien hebben opgebouwd. Het doel van deze serie is om studenten en studiekiezers te inspireren om het beste uit hun studie en hun werkende leven te halen.

Factsheet HBO-Monitor 2020

Benieuwd naar alle cijfers voor Hogeschool Leiden? In de factsheet HBO Monitor 2020 ( pdf, 96 KB ) lees je alle uitkomsten.

Factsheet HBO Monitor 2020