Hogeschool Leiden

Pabo (Leraar basisonderwijs)

Alle informatie vanuit het Mediacentrum voor de Pabo (Leraar basisonderwijs, voltijd en deeltijd en ACPA).

Lijsten

Aanbevolen websites : lijst met websites die voor jouw opleiding relevant zijn.

Aanwinsten

De afgelopen maanden zijn er weer nieuwe titels toegevoegd aan de collectie voor de PABO. Onder andere een reeks Engelstalige boeken van uitgeverij Macmillan , die je goed kunt gebruiken bij Engels in het basisonderwijs. Ook Stem op de Okapi, het boek waarvoor Edward van de Vendel en Martijn van der Linden onlangs de Woutertje Pieterse Prijs 2016 ontvingen, is binnen. Nieuwsgierig naar alle titels? Bekijk de  aanwinsten van april en mei 2016 ( pdf, 99 KB ).

Tijdschriften

Deze lijst ( pdf, 64 KB ) bevat titels van onderwijstijdschriften die in gedrukte vorm in het Mediacentrum aanwezig zijn. Sommige tijdschriften zijn alleen online beschikbaar. In de catalogus vind je per titel meer informatie.

Instructies

Het Mediacentrum verzorgt lessen informatievaardigheden om studenten wegwijs te maken in het aanbod aan (digitale) informatie. Voor de diverse onderdelen zijn documenten gemaakt die je als geheugensteuntje kunt raadplegen: 

Dit pdf-document ( pdf, 729 KB ) is de handleiding bij de vaardigheidstraining  Pabo-1 (september 2015): zoeken naar bronnen voor het schrijven van een artikel. Hoe zoek je in de  catalogus van het Mediacentrum? Hoe zoek je in het  Onderwijstijdschriftenplein naar artikelen in Onderwijsvakbladen?

Dit pdf-document ( pdf, 674 KB ) is de handleiding bij de vaardigheidstraining  Pabo-1 (november/december 2014): zoeken naar bronnen voor het schrijven van een artikel. Hoe zoek je krantenartikelen in databank  LexisNexis? En hoe zoek je in  scholar.google naar wetenschappelijke bronnen?

Dit pdf-document ( pdf, 26 KB ), opgesteld voor  PABO-2, maar interessant voor iedereen, bevat allerlei tips voor gericht zoeken naar informatie, met name in databanken.