Hogeschool Leiden

Pabo (Leraar basisonderwijs)

Alle informatie vanuit het Mediacentrum voor de Pabo (Leraar basisonderwijs, voltijd en deeltijd en ACPA).

Lijsten

Aanbevolen websites: websites die voor jouw opleiding relevant zijn.

Aanwinsten

De afgelopen maanden zijn er weer nieuwe titels toegevoegd aan de collectie voor de Lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo). Er zijn nieuwe prentenboeken bij gekomen, gedrukte materialen van de digitale methode Blink Wereld (aardrijkskune, geschiedenis, natuur en techniek), titels op gebied van pedagogiek en meer. Nieuwsgierig naar alle titels? Bekijk de lijst met aanwisten van:

Hogeschool Leiden

Tijdschriften

Deze lijst ( pdf, 62 KB ) bevat titels van onderwijstijdschriften die in gedrukte vorm in het Mediacentrum aanwezig zijn. Sommige tijdschriften zijn alleen online beschikbaar. In de catalogus vind je per titel meer informatie.

Instructies

Het Mediacentrum verzorgt lessen informatievaardigheden om studenten wegwijs te maken in het aanbod aan (digitale) informatie. Voor de diverse onderdelen zijn documenten gemaakt die je als geheugensteuntje kunt raadplegen: 

Dit pdf-document ( pdf, 593 KB ) is de handleiding bij de vaardigheidstraining  Pabo-1: zoeken naar bronnen voor het schrijven van een artikel. Hoe zoek je in de  catalogus van het Mediacentrum? Hoe zoek je in het  Onderwijstijdschriftenplein naar artikelen in Onderwijsvakbladen?

Dit pdf-document ( pdf, 355 KB ) is de handleiding bij de vaardigheidstraining  Pabo-1: zoeken naar bronnen voor het schrijven van een artikel. Hoe zoek je krantenartikelen in databank  LexisNexis? En hoe zoek je in  scholar.google naar wetenschappelijke bronnen?

Pabo-1, november 2017, vaardigheidstraining: om bronnen te zoeken in het Mediacentrum heb je misschien nog wat hulp nodig; Je kunt gebruik maken van  deze vragen ( docx, 23 KB )

Dit pdf-document ( pdf, 101 KB ), opgesteld voor  PABO-2, maar interessant voor iedereen, bevat allerlei tips voor gericht zoeken naar informatie, met name in databanken.