Studenten zijn aan het werk aan een computer of laptop en overleggen met elkaar.

Databanken

Als student of medewerker van Hogeschool Leiden kun je gebruik maken van verschillende databanken om betrouwbare informatie te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan digitale publicaties zoals wetenschappelijke artikelen, boeken en naslagwerken. Installeer VPN als je vanaf een externe locatie gebruik wilt maken van de databanken.

Bekijk de lijst met beschikbare databanken

Veel van de databanken in bovenstaande lijst bevatten de optie om een account aan te maken. Dit vormt geen onderdeel van de dienstverlening van het Mediacentrum. Hogeschool Leiden heeft geen invloed op, of afspraken gemaakt over, de voorwaarden die gelden voor het gebruik van accounts van deze databanken en daarmee ook niet over de manier waarop wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens en de beveiliging daarvan. Hogeschool Leiden is dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het gebruik van de accountfunctie van deze databanken. 

Zoeken in de databanken

Met behulp van HLVinden in meerdere databanken tegelijk zoeken. Hierdoor is het niet nodig om verschillende databanken afzonderlijk te doorzoeken.

Welke bronnen worden doorzocht?

Via het Mediacentrum kun je zoeken in diverse databanken die toegang bieden tot digitale publicaties. HLVinden doorzoekt een groot aantal van deze databanken. Welke databanken precies vind je in de bronnenlijst databanken ( pdf, 104 KB ).

Hulp nodig?

Kom langs in het Mediacentrum of stuur een mail naar [email protected].