Hogeschool Leiden

Management in de Zorg

Alle informatie vanuit het Mediacentrum voor de opleiding Management in de Zorg.

Aanwinsten

De nieuwste titels voor MiZ in de collectie: aanwinsten 2016/2017 ( pdf, 36 KB )

Aanbevolen websites

Management & Organisatie
"Management & Organisatie is een praktijkgemeenschap voor organisatieprofessionals en wetenschappers waar ideeën uitgewisseld worden en men elkaar ontmoet.
Deze website is een kennisbron met talloze artikelen over organiseren, veranderen, leidinggeven, adviseren en leren, en interessante vakinformatie."

Het gelijknamige tijdschrift is aanwezig in het Mediacentrum.

Management Kennisbank
"Deze management kennisbank informeert u over kennis en praktijkervaringen van vakspecialisten die publiceren over hun bewezen bedrijfsoplossingen. Directie en management kunnen met deze visies, cases en checklists hun profijt opdoen bij het zoeken naar bedrijfsoplossingen, mogelijkheden, bottlenecks en valkuilen uit de praktijk bij het organiseren van projecten en implementaties."

De rubriek Zorg & Overheid / Zorg Verandermanagement bevat publicaties met onderwerpen die zich richten op advies zorginstellingen, zoals zorgmarketing en CRM gezondheidszorg, ICT zorg en zorg automatisering, competentiemanagement en personeelsplanning zorg, logistiek gezondheidszorg en procesmanagement binnen de AWBZ zorg.

ManagementSite > Kennisbank > Zorg
"Voorbeelden en ideeën voor de zorgsector. Regelzucht, schaalvergroting en systeemdwang teisteren de zorg. Wat is daaraan te doen? Ervaringen, inzichten, cases en opinies waarin het beter maken van de zorg centraal staat."

Managers Online
Internetmagazine voor directeuren en managers.

Zorgvisie
Website voor beleid en management van de gezondheidszorg.