Noortje van Steenbergen

Hogeschool Leiden

Wie ben ik

Sinds februari 2021 werk ik als onderzoeksassistent bij het lectoraat AG. Mijn interesse voor gezondheid triggert bij mij de vraag hoe gezondheid en de gezondheidszorg verbeterd kan worden.

Na het afronden van de bachelor Gezondheid en Leven aan de Vrije Universiteit en een “tussenperiode” waarin ik onder andere heb gewerkt als skileraar wilde ik mij weer graag richten op gebied van de gezondheidswetenschappen.

Deze baan bij het lectoraat/KC Veer is voor mij de ideale volgende stap om meer ervaring op te doen in het werkveld en specifiek op het gebied van onderzoek.

De antroposofie is voor mij geheel nieuw en er gaat een wereld voor mij open. Ik vind het ontzettend interessant om hier over te leren en ben mij hierin met veel plezier aan het verdiepen. In de toekomst hoop ik mij verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de antroposofische gezondheidszorg.

Wat ga ik doen bij het lectoraat

Als onderzoeksassistent zal ik ondersteunde taken van de onderzoekers uitvoeren. Zo werk ik momenteel mee aan het JPIAMR project ‘Network T&CM alternatives for antibiotics worldwide: Global Initiative for Traditional Solutions to Antimicrobial Resistance’.

Daarnaast neem ik graag “tijdrovende” taken over van de onderzoekers, zoals het invoeren van data of administratieve taken rondom onderzoek.