Lectoraat Verpleegkundig Leiderschap | Hogeschool Leiden

Hub Lef voor Groei

Op 6 oktober 2022 vindt van 12.30 tot 18.00 uur de regionale hub Lef voor Groei plaats op het Boerhaaveplein in het LUMC. Je bent van harte uitgenodigd om deze interessante middag bij te wonen. 

Tijdens deze middag kunnen (toekomstig) verpleegkundigen inspirerende workshops volgen over continuiteit in de zorg, jong leiderschap en verpleegkundige als change agent voor duurzame zorg. Verder is er een online key-note door Prof. Jim Buchan en Margrieta Langins en een groepsdiscussie onder leiding van Aart Eliens.
De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Zie het gehele programma hieronder. 

Programma

Tijd  Onderdeel
12:30  Inloop en lunch
13:00  Welkom door dagvoorzitter Marcelle Rittershaus (docentonderzoeker lectoraat Verpleegkundig Leiderschap, Hogeschool Leiden)
13:15  Workshops 
   1. ‘Continuïteit van zorg in een veranderende toekomst’: Janneke de Man-van Ginkel (associate professor Academische Verpleegkunde LUMC)
   2. Workshop ‘Jong leiderschap in transitie’: Kim Verhaegh (lector Verpleegkundig Leiderschap, Hogeschool Leiden en en Alrijne Zorggroep) en Heleen Melissant (docentonderzoeker lectoraat Verpleegkundig Leiderschap, Hogeschool Leiden)
   3. Workshop 'Verpleegkundige als change agent voor duurzame zorg!' Annemarie Bergsma (Verpleegkunde docent, De Haagse Hogeschool)
14:30  Online keynote ENC22 door Prof. Jim Buchan PhD ‘Sustaining and retaining the global nursing workforce’
15:00   Pauze
15:15  Online keynote ENC22 door Margrieta Langins ‘Nursing policy leadership’
15:45  Groepsdiscussie n.a.v. de keynote lectures onder leiding van Aart Eliens (onder andere bekend als auteur Zwartboek, 1982 en Witboek, 2022)
16:45  Wrap up en afsluiting door dagvoorzitter
17:00  Netwerkborrel

Over de hub

De hub is een gratis en fysieke bijeenkomst en wordt gezamenlijk georganiseerd door het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap (samenwerking Hogeschool Leiden en Alrijne Ziekenhuis), Academische Verpleegkunde LUMC en de Opleiding tot verpleegkundige bij De Haagse Hogeschool

Tevens is de hub een onderdeel van het vierdaagse online congres ‘Future Proof Nursing, nurses as key drivers of change'. Tijdens het online congres gaat het over de uitdagingen waar de zorg voor staat. Hoe kunnen verpleegkundigen als voortrekkers van verandering werken? 

Vragen

Voor vragen kun je contact opnemen met [email protected].