Vind je studie

Proefstuderen

Hogeschool Leiden organiseert een aantal keer per jaar een mogelijkheid om te komen proefstuderen. Tijdens het proefstuderen krijg je een beeld van de inhoud en het niveau van de opleiding. Zo ervaar je hoe het is als je voor een bepaalde studie kiest.

Wat ga je doen?

Het programma van deze dag geeft een realistische afspiegeling van de opleiding. Je volgt samen met de andere deelnemers een aantal aangepaste colleges en maakt kennis met verschillende werkvormen die kenmerkend zijn voor die opleiding. Bovendien krijg je op die dag een goede indruk van het niveau van de studie.
Bij sommige opleidingen wordt er van tevoren huiswerk gegeven.

Voor wie is het proefstuderen?

  • Ben je van plan volgend jaar te beginnen aan een vervolgopleiding?
  • Heb je via de website of brochures al informatie verzameld over de opleiding?
  • Heb je de opleiding tijdens een Open Dag bezocht?
  • Wil je een indruk krijgen van het niveau en de inhoud van de opleiding?

Proefstudeerdagen

In maart 2015 heb je nog één keer de mogelijkheid om te komen proefstuderen. Op het digitale aanmeldingformulier kun je zien op welke data er een proefstudeerdag is voor de opleiding van jouw keuze. De opleiding tot Leraar Basisonderwijs (Pabo) heeft een eigen oriëntatietraject.

Meld je aan voor de laatste ronde proefstuderen in maart 2015

Een dagje meelopen?

Bij een aantal opleidingen kun je ook een dagje meelopen. Je volgt met studenten van de opleiding lessen die op die dag gepland staan.

Neem voor meer informatie contact op met de hogeschool en vraag naar mogelijkheden bij jouw opleiding. Je kunt contact opnemen met de hogeschool via studeren@hsleiden.nl.

Doe de Studiekeuzecheck!

Om de juiste studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk dat je van te voren een duidelijk beeld hebt van de opleiding en van de beroepen die je hiermee kunt gaan uitoefenen. Een opleiding moet bij je passen. De Studiekeuzecheck daagt jou uit om al ruim voor de start van je bachelor opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die je helpen om meteen een goede start te maken.

Bekijk hier hoe de Studiekeuzecheck van Hogeschool Leiden eruit ziet.