Toegepaste Psychologie voltijd

Toegepaste Psychologie voltijd / Bachelor of Applied Psychology

Als professionele dienstverlener geef jij met behulp van onderzoeksmethoden uit de wetenschappelijke psychologie antwoord op vragen als: welke sollicitant is het meest geschikt voor een openstaande functie? Hoe zetten we een voorlichtingscampagne op om gezond gedrag te bevorderen? Welke maatregelen zorgen ervoor dat een woonwijk veiliger aanvoelt? Wat is de beste ondersteuning bij rouwverwerking? Als praktisch opgeleide hbo-psycholoog kun jij ondersteuning bieden bij het beantwoorden van die vragen!

Elsevier's Beste Studies 2014
Uit onderzoek van Elsevier blijkt dat studenten Toegepaste Psychologie van Hogeschool Leiden positief oordelen over hun opleiding. De opleiding staat ín de ranking op de tweede plaats en scoort vooral positief op de onderdelen Kwaliteit van onderwijs en Kwaliteit van toetsing.

Iets voor jou?

Psychologie is een exacte menswetenschap, je hebt hart voor mensen en een analytische, onderzoekende geest. Je bent nieuwsgierig naar de drijfveren van mensen en je hebt interesse in maatschappelijke vraagstukken. Wiskunde, statistiek en talen gaan je makkelijk af. Wil je weten of de studie iets voor jou is? Beantwoord dan de vragen in een korte test.


Iets voor jou

Carrière en toekomst

Met de opleiding Toegepaste Psychologie kun je veel kanten op. Je kunt aan de slag in het bedrijfsleven, bij maatschappelijke organisaties of bij de overheid. Nederlandse bedrijven en instellingen verwachten in de nabije toekomst meer hbo≠ers in dienst te nemen voor taken op het gebied van arbeid en organisatie, onderwijs en ontwikkeling of gezondheid en zorg.

Toekomstmogelijkheden

Opbouw studie

Vanaf dag één ga je zelf aan de slag. Je leert binnen de hogeschool maar ook daarbuiten. In de eerste jaren maak je kennis met vijf inhoudelijke gebieden. Je ontwikkelt je binnen deze gebieden tot een specialist in menselijk gedrag en je bereidt je voor op diverse rollen.

Bekijk de opbouw