Hogeschool Leiden

Minor OnderwijsBuiten leidt nu ook op tot gecertificeerd NatuurWijzer

In deze minor leren studenten van lerarenopleidingen hoe ze natuur kunnen inzetten in hun onderwijs. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Stichting NatuurWijs. Studenten kunnen in de minor de training volgen tot gecertificeerd NatuurWijzer.

Onderzoeken van het lectoraat Natuur & Ontwikkeling Kind wijzen keer op keer op het belang van natuur voor kinderen. Daarnaast is het onderwijs toe aan een verandering die de beweging naar een duurzamere samenleving ondersteunt. De onderzoekers van het lectoraat hebben hun jarenlange onderzoekservaringen verwerkt in een minor om leraren in opleiding (po en vo) te helpen de natuur meer als een ‘onderwijsbuiten’ lesplaats te gaan gebruiken. In september gaat deze bijzondere minor opnieuw van start. Nieuw is de nauwe samenwerking met de Stichting NatuurWijs, een initiatief van NatuurCollege en Staatsbosbeheer. Vanaf het nieuwe collegejaar wordt het curriculum van de Training NatuurWijzer geïntegreerd in de minor, zodat de studenten de NatuurWijs werkwijze leren toepassen. Na voltooiing van de minor zijn de studenten dan tevens gecertificeerd NatuurWijzer en kunnen ze als leerkracht natuurdagen gaan uitvoeren met leerlingen van hun eigen school.

Meer weten

Bekijk onderstaande video of download de poster ( pdf, 1.83 MB ). De minor is toegankelijk voor studenten van lerarenopleidingen in Nederland en Vlaanderen. De inschrijving voor deze minor loopt via Kies op maat. Studenten van lerarenopleidingen in Nederland en Vlaanderen kunnen zich tot 15 april 2024 inschrijven.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Loes van ’t Hoff via [email protected].