Hogeschool Leiden

Over

Thema

Lector Saniye Çelik benoemd tot kroonlid Sociaal-Economische Raad

Saniye Çelik, lector Diversiteit & Inclusie bij Hogeschool Leiden, is benoemd tot kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Vanuit deze rol hoopt Çelik met werkgevers- en werknemersorganisaties maatschappelijke vraagstukken verder te brengen.

De SER adviseert de regering en het parlement over sociaaleconomisch beleid. Daarnaast brengt het adviesorgaan onder meer verschillende partijen samen om in convenanten afspraken te maken over Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Dat gebeurt met ondernemers, werknemers en onafhankelijke deskundigen: de kroonleden. “Als kroonlid ben je eigenlijk een verbinder van verschillende belanghebbenden bij een bepaald vraagstuk en heb je een adviserende rol. Ik vind het een hele eervolle taak en hoop zeker beweging te kunnen maken met verschillende partijen. Je doet het niet alleen”, zegt Çelik. 

Er zijn meerdere inhoudelijke raakvlakken tussen de werkzaamheden van Çelik als lector Diversiteit & Inclusie bij het Kenniscentrum Duurzaam Organiseren van Hogeschool Leiden én de werkzaamheden als kroonlid bij de SER. Çelik: “Als het gaat om de thema’s waar ik expertise in heb, is het de tijd om onderwerpen niet los te behandelen maar interdisciplinair te benaderen. Dat doen we bijvoorbeeld ook binnen het kenniscentrum Duurzaam Organiseren, waarmee we bijdragen aan de verandering naar een duurzame maatschappij. Het past in die zin heel mooi waar ik al mee bezig ben.” 

Ook de opgedane kennis en ervaring in de afgelopen dertig jaar bij onder meer de politie en verschillende ministeries, wil de lector aan elkaar verbinden. “Door mijn loopbaan heb ik een redelijk breed perspectief als het gaat om bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. Dat hoop ik allemaal aan elkaar te verbinden en in te brengen", zegt Çelik. “Tegelijkertijd heb ik als lector veel onderzoek gedaan naar diversiteit en inclusie, dus dat neem ik zeker mee.”