Kind speelt met takken

Podcast met Marian Joven: Duurzaamheidspedagogiek in de kinderopvang

Luister op Spotify naar de twee podcasts van het Expertisecentrum Kinderopvang rondom het thema: duurzaamheidspedagogiek in de kinderopvang. Een belangrijk thema, zeker gezien de huidige uitdagingen als het gaat om onze omgang met de aarde.

Luister op Spotify naar de twee podcasts van het Expertisecentrum Kinderopvang rondom het thema: duurzaamheidspedagogiek in de kinderopvang. Een belangrijk thema, zeker gezien de huidige uitdagingen als het gaat om onze omgang met de aarde. Marian Joven praat in deze podcast over hoe professionals kinderen kunnen leren voor hun omgeving en de aarde te zorgen en hoe dat op te nemen in het professioneel handelen.
 
Beluister hier de podcasts:

 
Marian heeft het afgelopen half jaar met het Expertisecentrum Kinderopvang gewerkt aan een theoretisch kader over duurzaamheidspedagogiek. Zij deed dit samen met mensen uit de praktijk in een ontwikkelgroep, waar zij wetenschappelijke theorie verbond aan de dagelijkse praktijk en dilemma’s. Zo kwamen zij samen tot een werkdefinitie Duurzaamheidspedagogiek waar de kinderopvang mee aan de slag kan gaan. Marian zegt hierover:
 
“Ik ben trots op de uitkomst, omdat het een mooi voorbeeld is van wat wij als kenniscentrum aan het algemeen goed kunnen bijdragen. Het was fijn om met mensen uit de praktijk te werken. De ingewikkelde theorie te verbinden aan de meer platte praktijk en daar een goede balans in te vinden. Iets wat wij als kenniscentrum ook in andere werkvelden doen.”
 
Meer informatie over het thema duurzaamheidspedagogiek vind je op de website van Expertisecentrum Kinderopvang