Hogeschool Leiden

Is de Vrijeschool Pabo iets voor jou?

Droom je ervan om kinderen te begeleiden naar volwassenheid en zoek je daarin de verdieping, dan zit je bij ons op jouw plek. We dagen jou op alle vlakken uit om jezelf te ontwikkelen tot een leraar die kinderen daadwerkelijk enthousiast maakt en motiveert. Jij bent bereid echt de diepte in te gaan, of het nu gaat om het kind, cultuur, kunst, theorie of jezelf. Enige levenservaring na de middelbare school is voor deze opleiding zeker een pluspunt.

Kunstzinnige lessen

Meer dan elders, leiden wij je op om zelf lessen te ontwerpen. Dit is een ambacht dat veel creativiteit vraagt. Je krijgt veel kunstvakken, zoals: boetseren, muziek, tekenen, schilderen en euritmie. Door zelf met kunst bezig te zijn leer je hoe deze vakken op de kinderen doorwerken; tegelijkertijd ontwikkel je je eigen creativiteit. Culturele ontwikkeling speelt een grote rol op vrijescholen. Bij ons betekent dit naast zelf oefenen met kunst en muziek, dat je verhalen leert vertellen uit de cultuurgeschiedenis; bijvoorbeeld uit de Griekse mythologie, Edda, de bijbel maar ook legenden en sprookjes.

Samen vrijeschool-leerkracht worden

Het sociale aspect is een pijler van de opleiding. Je moet er echt zíjn in de lessen, want die creëren we samen. Van elkaar leren is erg belangrijk bij deze opleiding. Je jaargroep is een belangrijke basis voor je ontwikkeling, want je wordt geen leerkracht in je eentje!

Eigen ontwikkeling

In de loop van je studie krijg je een goede kijk op jezelf, je leert jouw talenten en valkuilen kennen. Door de evenredige aandacht voor het cognitieve, het sociaal-emotionele, het kunstzinnige en andere vaardigheden krijg je optimale kansen je te ontwikkelen en leer je op je eigen kwaliteiten te vertrouwen.

Zomercursus rekenen eigen vaardigheid

Al in je eerste jaar sta je voor de klas en leg je sommen en taal uit aan kinderen. Het is belangrijk dat je eventueel weggezakte kennis snel ophaalt. De Vrijeschool Pabo helpt je daarbij en biedt een zomercursus eigen vaardigheid rekenen aan.