Leraar basisonderwijs lezen

Intakeprocedure Vrijeschool Pabo deeltijd

Het beroep van leraar in het Vrijeschool onderwijs is een prachtig beroep en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. Om zelf tot een goede studiekeuze te komen en ook te bekijken of wij bij jou passen hanteren wij een intakeprocedure (studiekeuzecheck). Samen ontdekken wij of de opleiding een goede match voor jou is.

Let op: dit is de intakeprocedure voor de flexibele deeltijdopleiding van de Vrijeschool Pabo. Meer informatie over de andere inschrijfprocedures vind je bij de Vrijeschool Pabo voltijd, reguliere Pabo voltijd, Pabo deeltijd en de Academische pabo.

De intakeprocedure

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink ontvang je inloggegevens voor onze online intakeprocedure. Met deze gegevens kun je jouw motivatiebrief uploaden en de vragenlijsten invullen. Ook maak je via deze site je keuze voor de flexibele deeltijdopleiding of de voltijdopleiding van de Vrijeschool Pabo.

De intakeprocedure van de flexibele deeltijdopleiding van de Vrijeschool Pabo bestaat uit:

 • het bezoeken van een Open Dag.
 • het invullen van een digitale vragenlijst en uploaden van je motivatiebrief*.
 • maken van de diagnostische rekentoets. Je kunt kiezen voor een van de onderstaande toetsdata:
  • Zaterdag 20 april van 9.00 tot 13.00 uur
  • Maandag 8 juli van 18.30 uur tot 21.30 uur
  • Maandag 24 juni van 18.30 uur tot 21.30 uur
  • Zaterdag 15 juni van 9.00 tot 13.00 uur
 • een gezamenlijke kennismaking (meer hierover lees je meer in de startbrief die je voorafgaand aan de start van de opleiding ontvangt)**

*De motivatiebrief gebruiken we aan de start van je opleiding en wordt meegenomen in het uitzetten van je individuele leerroute.

** Voor de start in februari is de kennismakingsbijeenkomst op 6 februari 2023.

Vragen?

Heb je vragen over de intakeprocedure die niet beantwoord worden op deze pagina, neem dan contact met ons op via [email protected]. Geef hierbij aan dat het gaat om de Vrijeschool Pabo en welke opleidingsvariant je wil volgen.