Hogeschool Leiden

Nieuwe stagiaire bij Lectoraat VIO

3 december 2020 - Vanaf oktober 2020 is Annette van der Linden in dienst bij Lectoraat VIO als stagiair. Annette volgt de masteropleiding Educational Sciences bij Universiteit Leiden. Voor deze studie moet Annette een onderzoeksstage volgen.

Voor haar stage gaat Annette meewerken aan het onderzoek van Wendy Heemskerk naar Learning Communities (LC’s). Binnen deze LC’s participeren zowel verpleegkundigen, studenten, docenten en andere zorgprofessionals om van elkaar te leren en de beroepspraktijk binnen Marente en het onderwijs in de ouderenzorg verder te ontwikkelen.  

Door middel van literatuur- en praktijkonderzoek zal Annette zich gaan focussen op de toegevoegde waarde van de LC en op de vraag wat er nodig is om als praktijkorganisatie samen met de hogeschool een succesvolle LC op te zetten. Haar verslag hierover helpt Marente en Hogeschool Leiden om in de toekomst nog bewuster gebruikt te kunnen maken van LC’s bij samen leren en samen opleiden.

Naast haar studie is Annette werkzaam als docent, studieloopbaanbegeleider en onderwijskundig medewerker bij ROC Mondriaan. Annette heeft een afgeronde opleiding Geneeskunde en Master Orthopedagogiek en een achtergrond in het onderwijs.

We wensen Annette veel succes met haar stage!