Lectoraat Verpleegkundig Leiderschap | Hogeschool Leiden

Nieuwe minor Verpleegkundig Leiderschap van start

19 oktober 2022 - Dit studiejaar is de nieuwe minor Verpleegkundig Leiderschap gestart. De minor is een samenwerking tussen het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap en de Opleiding tot Verpleegkundige van Hogeschool Leiden.

Waarom deze minor?

Verpleegkundig leiderschap is essentieel voor het bieden van persoonsgerichte en kwalitatief goede en veilige zorg. Wanneer een verpleegkundige in zijn/haar patiëntenzorg leiderschap toont heeft dat een aantoonbaar positief effect voor de patiënt, het werkplezier van verpleegkundigen en het behoud van verpleegkundigen voor het vak. 

“Levendig en inspirerend. Deze minor verbreedt mijn horizon.”

student minor Verpleegkundig Leiderschap

Wat leren de studenten?

Maar wat is verpleegkundig leiderschap nou precies? Hoe kun je leiderschap ontwikkelen? En hoe pas je het toe in de praktijk? In deze minor krijgen studenten een beter beeld van verpleegkundig leiderschap. Ze maken kennis met leiderschapstheorie, krijgen een beter beeld van de complexe context van verpleegkundig leiderschap en passen de kennis toe in hun persoonlijke ontwikkeling. Door middel van coaching ontdekken de studenten hun persoonlijke stijl van leiderschap en leren deze te gebruiken. 

“Ik heb eindelijk iets gevonden wat goed bij mij past. Ik denk nu niet meer aan wat ik niet kan, maar aan wat wel kan.”

student minor Verpleegkundig Leiderschap

Deze minor is bedoeld voor studenten van de Opleiding tot Verpleegkundige (voltijd en duaal) van binnen en buiten Hogeschool Leiden. Lees meer informatie in de flyer over de minor ( pdf, 678 KB ).

Meer weten?

Lees meer over het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap of over de Opleiding tot Verpleegkundige van Hogeschool Leiden.