Lectoraat Verpleegkundig Leiderschap | Hogeschool Leiden

Lef voor groei in verpleegkundig leiderschap

7 oktober 2022 - Op 6 oktober vond de hub Lef voor Groei plaats in het LUMC, als onderdeel van het European Nursing Congres.

De hub is een samenwerkingsverband van Hogeschool Leiden, Academische Verpleegkunde LUMC en De Haagse Hogeschool. Een interessante middag met (toekomstig) verpleegkundigen, docenten en onderzoekers die willen werken aan de groei van verpleegkundigen en de verpleegkunde en de zorg een warm hart toedragen.

Het belang van lef en leiderschap

Docentonderzoeker Marcelle Rittershaus (lectoraat Verpleegkundig Leiderschap, Hogeschool Leiden) was dagvoorzitter en benadrukt in haar opening het belang van lef en leiderschap in een steeds veranderende omgeving met uitdagingen zoals de vergrijzing en een epidemie. 

Marcelle Rittershaus

"We zullen onszelf open moeten stellen voor verandering, vooruit kijken, hoopvol blijven, onze krachten blijven bundelen en lef hebben. Lef om te blijven innoveren, om te veranderen en het oude los te laten en om te blijven groeien.”

Marcelle Rittershaus

Een workshop over jong leiderschap in transitie

Lector Kim Verhaegh en docentonderzoeker Heleen Melissant (lectoraat Verpleegkundig Leiderschap, Hogeschool Leiden en Alrijne Zorggroep) gaven de workshop ‘Jong leiderschap in transitie’. Jonge verpleegkundigen beginnen hun carrière met veel verwachtingen, maar er wordt veel van hen verwacht. Ze vinden de overgang van student naar professional zwaar, voelen zich onvoldoende voorbereid op het werken in de zorg en ervaren zowel een gebrek aan steun als een hoge werkdruk.

Kim Verhaegh

“43% van de jong verpleegkundigen verlaten binnen twee jaar het vak. Daarnaast is er een hoog en langdurig ziekteverzuim bij deze groep.”

Kim Verhaegh

Er zijn kansen en mogelijkheden om de transitie van studenten naar de jong gediplomeerd verpleegkundige beter te ondersteunen. Hiervoor is het belangrijk om het gedrag van de jonge verpleegkundigen goed te begrijpen. 

Tijdens de workshop hebben de deelnemers persona’s van een jong verpleegkundige ontwikkeld. Om erachter te komen wie de persoon achter de jong verpleegkundige is en om zijn/haar problemen te begrijpen. Om de transitie te verbeteren zijn tijdens de workshop ook oplossingen aangedragen; een buddysysteem, intervisie, het inzetten van een vertrouwenspersoon en het zelf kiezen van een begeleider.

“Ik kijk uit naar hoe de begeleiding van studenten in de toekomst zal zijn.”

Claire de Kok, student Opleiding tot Verpleegkundige van Hogeschool Leiden en deelnemer aan de workshop

Inspirerende key-notes en workshops

De hub bestond verder uit een workshop over continuïteit van zorg in een veranderende toekomst door Janneke de Man-van Ginkel (associate professor Academische Verpleegkunde LUMC) en een workshop van Annemarie Bergsma (Verpleegkunde docent, De Haagse Hogeschool) over verpleegkundige als change agent voor duurzame zorg. 

Verder werd er een online key-note gegeven over sustaining and retaining the global nursing workforce door Prof. Jim Buchan en Margrieta Langins over Nursing policy leadership en was er een groepsdiscussie onder leiding van Aart Eliens.

Tot slot werd de inspirerende middag afgesloten met een netwerkborrel. 

Future Proof Nursing, nurses as key drivers of change 

De hub is een onderdeel van het vierdaags online congres ‘Future Proof Nursing, nurses as key drivers of change'. Het congres is van 5 tot en met 7 oktober en gaat het over de uitdagingen waar de zorg voor staat. Lees meer over het congres

Meer zien?

Bekijk de video van ENC22 over de hub.