Opleiding tot verpleegkundige

Schakeltraject mbo-hbo

Voor mbo-verpleegkundigen niveau 4 bestaat een driejarig programma. Het eerste jaar van dit programma is een schakeltraject. Na dit schakeljaar kun je instromen in het derde jaar van de reguliere Opleiding tot Verpleegkundige.

Wil jij in september starten met het schakeltraject mbo-hbo? Meld je dan zo snel mogelijk aan (uiterlijk 31 augustus 2018). 
Naar informatie Inschrijven en toelating 

Het schakeltraject is te volgen in een voltijd- of een duale variant. Bij het voltijdtraject worden stages geregeld door de hogeschool. Bij de duale variant is het noodzakelijk om een leerarbeidsovereenkomst te hebben met een zorginstelling.

Programma

Het schakeljaar bestaat uit vier onderwijsperiodes waarin per periode acht weken onderwijs wordt aangeboden en twee weken zijn gereserveerd voor toetsing. Het onderwijs wordt voor de duale variant op één dag per week aangeboden. Voor de voltijd variant zal dit twee dagen zijn. In de tweede helft van het schakeljaar start je met het leren in de praktijk. Dat betekent dat vanaf dat moment de voltijd studenten op stage gaan. De duaal-studenten voeren de praktijkopdrachten op hun werk uit.

Inhoud

In het schakeljaar verwerf je competenties op het gebied van onder andere onderzoek en epidemiologie, (klinisch) redeneren, verpleegkundige methodiek en klinische pathologie. Ook competenties op het gebied van organiseren, coachen, samenwerken, gezondheidsbevordering en sociologie en recht komen in dit jaar aan bod. Naast trainingen, hoorcolleges en werkcolleges werk je samen met andere studenten aan casusopdrachten. Zo profiteer je optimaal van elkaars kennis en ervaring!

Aanmeldprocedure schakeltraject mbo-hbo

Naar informatie Inschrijven en toelating