Studentzaken

Inschrijven en toelating schakeltraject mbo-hbo

Voor mbo-verpleegkundigen niveau 4 bestaat een driejarig programma. Het eerste jaar van dit programma is een schakeltraject mbo-hbo. Op deze pagina vind je meer informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten van dit schakeltraject voor het studiejaar 2018-2019.

Ben je op zoek naar de informatie over onze andere opleidingsvarianten? Bekijk de pagina’s over de voltijd variant van de Opleiding tot Verpleegkundige, de duale variant van de Opleiding tot Verpleegkundige (vanaf jaar 3) en de Brede Propedeuse Zorg & Welzijn.

Toelatingseisen

Het volgen van het schakeltraject mbo-hbo van de Opleiding tot Verpleegkundige is alleen mogelijk als je voldoet aan de volgende vooropleidingseisen:

  • mbo-verpleegkunde diploma niveau 4 en in service opgeleide verpleegkundige (A-B-Z Verpleegkundige)

Let op: je kunt het schakeltraject mbo-hbo volgen in een voltijd- of een duale variant. Bij de voltijd variant worden stages geregeld door de hogeschool. Bij de duale variant is het noodzakelijk om een leerarbeidsovereenkomst te hebben met een zorginstelling. Meer hierover lees je op de pagina van de duale variant van de Opleiding tot Verpleegkundige.

Aanmelden

Voldoe je aan de toelatingseisen voor het schakeljaar en wil je het schakeljaar volgen dan is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk (uiterlijk 31 augustus 2018) aanmeldt als starter in een hoger jaar via Studielink. Dit doe je als volgt:

  1. selecteer de button 'verzoek tot inschrijving' bij het onderdeel 'Mijn To Do lijst'. Een andere manier is via de link 'Nieuwe inschrijving  toevoegen'. Deze is zichtbaar bij het onderdeel 'Mijn opleidingen'.
  2. vul de opleidingsgegevens in op het formulier 'Verzoek tot inschrijving'.
  3. wijzig achter het kopje 'Start in eerste jaar' het vinkje van 'Ja' naar 'Nee'.
  4. bevestig de ingevulde gegevens en beantwoord de openstaande vragen.

Let op: controleer goed of je diploma mbo-verpleegkunde vermeldt staat bij jouw vooropleidingen in Studielink.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Voor de Opleiding tot Verpleegkundige bestaat de Studiekeuzecheck (niet verplicht) uit het doen van de Reality Check. Met behulp van deze digitale vragenlijst kun jij checken of het beeld dat je hebt van de opleiding en het beroep kloppen met de werkelijkheid.