Kunstzinnige Therapie opleiding

Doe de Reality Check van de opleiding Vaktherapie

Je staat voor een belangrijke beslissing in je leven: je studiekeuze. Je weet al bijna zeker wat je wilt gaan studeren. Maar heb je wel een goed beeld van de opleiding en van de beroepen?

De Reality check is momenteel niet beschikbaar.

Waarom een studiekeuzecheck?

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan. De Reality Check, onderdeel van de studiekeuzecheck van de opleiding Vaktherapie (voorheen Kunstzinnige Therapie), is niet verplicht. Meer over de aanvullende onderdelen van de studiekeuzecheck vind je op de pagina Inschrijven en toelating.  

Wat kun je met het resultaat van de Reality Check?

De resultaten van de Reality Check zijn niet bindend en hebben geen gevolgen voor je inschrijving. Met behulp van de resultaten van de check kun je bepalen of jouw beeld op dit moment overeenkomt met de werkelijkheid. Zo weet je of je jezelf nog verder moet verdiepen om een goede studiekeuze te kunnen maken.

Het percentage geeft een idee hoe goed de opleiding en het beroep bij jou passen. 

  • 0-30 %: jouw antwoorden sluiten niet aan op de opleiding en het beroep.
  • 30-70 %: jouw antwoorden sluiten deels aan op de opleiding en het beroep.
  • 70-100%: jouw antwoorden sluiten goed aan op de opleiding en het beroep.

Wil jij je verder verdiepen?

Hogeschool Leiden biedt verschillende mogelijkheden om je nog verder te verdiepen in de opleiding:

Andere manieren zijn:

  • Bekijk en vergelijk opleidingen: op Studiekeuze123.nl vind je allerlei cijfers die je kunnen helpen bij het maken van je studiekeuze.
  • Zoek in je eigen kenniskring: kennen jij of je ouders mensen die de baan hebben die jij later ook wilt? Zij kunnen je veel vertellen!
  • Verken je beroepsmogelijkheden: kijk op sites zoals carrietijger.nl die je helpen om een beeld te krijgen wat het beroep inhoudt en oriënteer je op verschillende vacaturesites. Zijn er veel vacatures? Welke functies? Bij welke bedrijven? Wat is het startsalaris? Zijn er doorgroei mogelijkheden?

Aanmelden

Alle informatie over de aanmeldprocedure, toelatingseisen en kosten van de opleiding Vaktherapie vind je op de pagina Inschrijven en toelating.

Toch een andere studie?

Bekijk ook eens deze opleidingen: ​​