Hogeschool Leiden

Hulp bij je studiekeuze - Vaktherapie

Hoe kom je erachter of de opleiding Vaktherapie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Kom kijken en stel je vragen

Open Dag

Wil je kennismaken met de opleiding en de hogeschool, heb je vragen of twijfel je nog over je studiekeuze?

Bezoek de Open Dag

Proefstuderen

Helaas is het niet meer mogelijk om een proefstudeerdag te volgen voor de opleidingen. 

In gesprek met studenten

Hogeschool Leiden

Wij zijn studenten van het voorlichtingsteam van Vaktherapie. Wij willen jullie graag helpen met al jullie vragen.  

 

Lijkt het je fijn om met ons in gesprek te gaan? Stuur dan een mail naar [email protected] en geef aan of je met een student van beeldende therapie, muziektherapie of spraak- en dramatherapie in contact wil komen. Voor meer informatie kan je langskomen op de Open Dag en ons volgen op onze Instagram

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding en de drie afstudeerrichtingen:

Bekijk de programma-overzichten van het lopende studiejaar:

Bekijk de kennisclip over Antroposofie in de opleiding Vaktherapie:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Volg ons ook via Instagram.

Opleiding Vaktherapie - richting Spraak & drama

Ervaringen van studenten en docenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten en docenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Het beroep van vaktherapeut is volop in ontwikkeling. Er zijn verschillende manieren om werk te vinden of werk te creëren. Bekijk op onze opleidingspagina welke toekomstsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien. 

Ben je nieuwsgierig naar de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en de beroepsmogelijkheden? Bekijk de websites van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën (NVKT).

Floor | afgestudeerd en de eigenaar van Praktijk Floor

Na mijn afstuderen ben ik gelijk gestart met mijn eigen praktijk. De afgelopen vier jaar heb ik echt nodig gehad om mijzelf zichtbaar te maken. Een groot deel van de opleiding richt zich er dan ook op dat je je zelf leert kennen en presenteren: wie ben ik en wat kan ik?

Floor | afgestudeerd en de eigenaar van Praktijk Floor

Benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van je eigen praktijk? Lees meer over de ervaringen en tips van Floor.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij opleidingen die een raakvlak hebben met Vaktherapie:

  • Docent Dans/Euritmie: vind jij de antroposofische visie interessant en wil je kinderen stimuleren met dans en beweging? Neem dan eens een kijkje bij deze opleiding.
  • Vrijeschool Pabo: klinkt het antroposofische mensbeeld interessant en werk je graag met kinderen? Misschien is de Vrijeschool Pabo dan een goede match.
  • Sociaal Werk: ben je geïnteresseerd in de hulpverlening, maar spreekt de inzet van kunstzinnige begeleiding jou minder aan? Misschien voel je je dan meer thuis bij Sociaal Werk.

Spreekt de studierichting Vaktherapie je erg aan, maar twijfel je of je je thuis voelt bij de antroposofische benadering? Neem vooral de tijd om je hierop te oriënteren en kijk ook bij de andere opleidingen voor Vaktherapie! Wil je ook de andere opleidingen van Hogeschool Leiden met elkaar vergelijken, bekijk dan ons complete opleidingsaanbod.

Laatste check!

Een opleiding moet bij je passen. Om de juiste studiekeuze te kunnen maken is het belangrijk dat je van te voren een duidelijk idee hebt van de opleiding en van de beroepen die je hiermee kunt gaan uitoefenen. Doe de Reality Check en bekijk of jouw beeld klopt met de werkelijkheid. 

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Vaktherapie-opleiding Inschrijven en toelatingReality Check