Hogeschool Leiden

Hulp bij je studiekeuze - Vaktherapie

Hoe kom je erachter of de opleiding Vaktherapie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Vaktherapie en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus en proef de sfeer. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding Vaktherapie zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Proefstuderen

Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de bacheloropleiding Vaktherapie in Leiden. Je kunt deelnemen aan het Proefstuderen bij beeldende therapie, muziektherapie en spraak-en dramatherapie. Zo kun je zelf ervaren of de opleiding/ richting en de manier van onderwijsgeven bij je past. Je ervaart hoe het onderwijs er inhoudelijk uitziet en of die manier bij je past. Daarnaast zijn er studenten met wie je in gesprek kunt gaan. Aanmelden voor het proefstuderen kan hier:

Romee Borst

Bezoek eerst een Open dag en kom dan Proefstuderen.

Romee Borst

In gesprek met studenten

Hogeschool Leiden

Wij zijn studenten van het voorlichtingsteam van Vaktherapie. Wij willen jullie graag helpen met al jullie vragen.  

 

Lijkt het je fijn om met ons in gesprek te gaan? Stuur dan een mail naar [email protected] en geef aan of je met een student van beeldende therapie, muziektherapie of spraak- en dramatherapie in contact wil komen. Voor meer informatie kan je langskomen op de Open Dag en ons volgen op onze Instagram

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding en de drie afstudeerrichtingen:

Bekijk de programma-overzichten van het lopende studiejaar:

Bekijk de kennisclip over Antroposofie in de opleiding Vaktherapie:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Volg ons ook via Instagram.

Opleiding Vaktherapie - richting Spraak & drama

Ervaringen van studenten en docenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten en docenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Het beroep van vaktherapeut is volop in ontwikkeling. Er zijn verschillende manieren om werk te vinden of werk te creëren. Bekijk op onze opleidingspagina welke toekomstsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien. 

Ben je nieuwsgierig naar de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en de beroepsmogelijkheden? Bekijk de websites van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en de Nederlandse Vereniging Vaktherapie – Antroposofisch Geïnspireerd (NVV-AG) .

Floor | afgestudeerd en de eigenaar van Praktijk Floor

Na mijn afstuderen ben ik gelijk gestart met mijn eigen praktijk. De afgelopen vier jaar heb ik echt nodig gehad om mijzelf zichtbaar te maken. Een groot deel van de opleiding richt zich er dan ook op dat je je zelf leert kennen en presenteren: wie ben ik en wat kan ik?

Floor | afgestudeerd en de eigenaar van Praktijk Floor

Benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van je eigen praktijk? Lees meer over de ervaringen en tips van Floor.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij opleidingen die een raakvlak hebben met Vaktherapie:

  • Docent Dans/Euritmie: vind jij de antroposofische visie interessant en wil je kinderen stimuleren met dans en beweging? Neem dan eens een kijkje bij deze opleiding.
  • Vrijeschool Pabo: klinkt het antroposofische mensbeeld interessant en werk je graag met kinderen? Misschien is de Vrijeschool Pabo dan een goede match.
  • Sociaal Werk: ben je geïnteresseerd in de hulpverlening, maar spreekt de inzet van kunstzinnige begeleiding jou minder aan? Misschien voel je je dan meer thuis bij Sociaal Werk.

Spreekt de studierichting Vaktherapie je erg aan, maar twijfel je of je je thuis voelt bij de antroposofische benadering? Neem vooral de tijd om je hierop te oriënteren en kijk ook bij de andere opleidingen voor Vaktherapie! Wil je ook de andere opleidingen van Hogeschool Leiden met elkaar vergelijken, bekijk dan ons complete opleidingsaanbod.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Vaktherapie-opleiding Inschrijven en toelating