Hogeschool Leiden

Hulp bij je studiekeuze - Vaktherapie

Hoe kom je erachter of de opleiding Vaktherapie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de (Online) Open Dag op 11 december

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding Vaktherapie en de drie afstudeerrichtingen:

Bekijk de audiopresentaties over de opleiding en het beroep:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Proefstuderen

De opleiding Vaktherapie biedt de mogelijkheid tot Proefstuderen. Hierover vind je vanaf uiterlijk 15 november meer informatie op deze pagina. Wil je op de hoogte blijven wanneer je je hiervoor kunt aanmelden? Laat dan je gegevens achter.

Ervaringen van studenten en docenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten en docenten?

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Het beroep van vaktherapeut is volop in ontwikkeling. Er zijn verschillende manieren om werk te vinden of werk te creëren. Bekijk op onze opleidingspagina welke toekomstsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien. 

Ben je nieuwsgierig naar de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en de beroepsmogelijkheden? Bekijk de websites van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën (NVKT).

Floor | afgestudeerd en de eigenaar van Praktijk Floor

Na mijn afstuderen ben ik gelijk gestart met mijn eigen praktijk. De afgelopen vier jaar heb ik echt nodig gehad om mijzelf zichtbaar te maken. Een groot deel van de opleiding richt zich er dan ook op dat je je zelf leert kennen en presenteren: wie ben ik en wat kan ik?

Floor | afgestudeerd en de eigenaar van Praktijk Floor

Benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van je eigen praktijk? Lees meer over de ervaringen en tips van Floor.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij opleidingen die een raakvlak hebben met Vaktherapie:

  • Vrijeschool Pabo: klinkt het antroposofische mensbeeld interessant en werk je graag met kinderen? Misschien is de Vrijeschool Pabo dan een goede match.
  • Sociaal Werk: ben je geïnteresseerd in de hulpverlening, maar spreekt de inzet van kunstzinnige begeleiding jou minder aan? Misschien voel je je dan meer thuis bij Sociaal Werk. 

Spreekt de studierichting Vaktherapie je erg aan, maar twijfel je of je je thuis voelt bij de antroposofische benadering? Neem vooral de tijd om je hierop te oriënteren en kijk ook bij de andere opleidingen voor Vaktherapie! Wil je ook de andere opleidingen van Hogeschool Leiden met elkaar vergelijken, bekijk dan ons complete opleidingsaanbod.

Laatste check!

Een opleiding moet bij je passen. Om de juiste studiekeuze te kunnen maken is het belangrijk dat je van te voren een duidelijk idee hebt van de opleiding en van de beroepen die je hiermee kunt gaan uitoefenen. Doe de Reality Check en bekijk of jouw beeld klopt met de werkelijkheid. 

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding Vaktherapie Inschrijven en toelatingReality Check