Studenten Toegepaste Psychologie oefenen

Propedeuse

Het eerste studiejaar, de propedeuse, is bedoeld om je een goed overzicht te geven van de hele opleiding. Je krijgt een indruk van de functies waarvoor je wordt opgeleid. Dat geeft je de kans om bij jezelf na te gaan of de opleiding en het beroep echt bij je passen. 

Theorie, vaardigheidsvakken en projecten

Het propedeusejaar is opgebouwd uit vier lesperiodes waarin elke periode een ander project centraal staat. Verder volg je tijdens het eerste studiejaar in elke periode twee theoretische vakken en een training/vaardigheidsvak.

Wil jij een goede indruk krijgen van de inhoud en het niveau van de opleiding?

Studieloopbaanbegeleiding

Al meteen vanaf de start van de opleiding bouw je een portfolio op met daarin je persoonlijke studieplan, leerdoelen en resultaten. Je wordt begeleid door jouw studieloopbaanbegeleider, waarmee je tijdens de propedeuse elke periode een gesprek voert.

Bindend studieadvies

Aan het eind van het eerste jaar krijg je van je begeleidend docent, na overleg met jou, een studieadvies. Het wordt een bindend afwijzend studieadvies wanneer je minder dan 48 EC (van de 60 ) en/of bepaalde essentiĆ«le studie onderdelen niet hebt behaald. Je mag dan je opleiding aan Hogeschool Leiden niet voortzetten.