Studenten observeren

Kies Bewust

Bewust en gemotiveerd kiezen voor een studie vergroot de kans op studiesucces. Op deze pagina vind je het stappenplan Kies Bewust voor de decentrale selectieprocedure van de opleiding Toegepaste Psychologie (studiejaar 2016-2017).

Het proces in het kort:

1. Voorbereiden studiekeuze via de Open Dag, Proefstuderen en Reality Check

Het is belangrijk om vooraf een Open Dag en een Proefstudeerdag bij te wonen. Vul de Reality Check ( mijnrealitycheck.nl) in om te controleren hoe reƫel jouw beeld is van de studie, het beeld van het beroep en de bijbehorende toekomstperspectieven.

2. Inschrijven voor de opleiding via Studielink

Inschrijven voor deze opleiding doe je via Studielink.

3. Welkomstbrief van de opleiding met nadere informatie

Je ontvangt ongeveer twee weken na je inschrijving een welkomstbrief van de opleiding. Voor meer informatie kun je terecht bij Inschrijven/toelating of kun je contact opnemen via: 071 - 5188900 of  bureau-studiesucces@hsleiden.nl

In de welkomstbrief staat informatie over het invullen van een vragenlijst waarin we je vragen om je motivatie voor de opleiding te beschrijven.

4. Invullen vragenlijst Leidse Scan voor Motivatie (LSM)

In de vragenlijst vragen we naar jouw motivatie (redenen) voor het kiezen van de betreffende opleiding. Hiervoor is het belangrijk dat je:

  • weet wat de opleiding inhoudt (de vakken);
  • weet hoe studeren op het HBO gaat (werkvormen);
  • weet wat het beroepsperspectief is (welke functies zou je uit kunnen voeren?).

5. Opleiding geeft advies aan DUO m.b.t. toelating

Het doorlopen van dit programma is bepalend voor het advies dat Hogeschool Leiden aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) geeft over jouw toelaatbaarheid tot de opleiding.

Meer informatie over inschrijven/toelating voor Toegepaste Psychologie