Studentzaken

Inschrijven en toelating Toegepaste Psychologie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor de opleiding Toegepaste Psychologie voor het studiejaar 2018-2019.

De informatie over het studiejaar 2019-2020 is uiterlijk 1 oktober 2018 te vinden op deze pagina. Vanaf deze datum kun je je ook aanmelden via Studielink.

Aanmelden

Voor studiejaar 2018-2019 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de opleiding Toegepaste Psychologie. Heb jij jezelf uiterlijk 15 januari 2018 aangemeld via Studielink en voldoe je aan onderstaande toelatingseisen? Doorloop dan tijdig de stappen van de verplichte decentrale selectieprocedure.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Decentrale selectie (numerus fixus)

De opleiding Toegepaste Psychologie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus). Voor collegejaar 2018-2019 kunnen er bij de opleiding Toegepaste Psychologie maximaal 224 studenten met de opleiding beginnen. De opleidingsplaatsen worden verdeeld via een decentrale selectieprocedure (een proces van selectie en plaatsing dat door de onderwijsinstelling zelf wordt uitgevoerd).

Bekijk de decentrale selectieprocedure

Let op: de uiterste aanmelddatum voor deze opleiding is verstreken. Heb jij jezelf uiterlijk 15 januari aangemeld via Studielink, dan ontvang je via de mail meer informatie over het vervolg van de decentrale selectieprocedure. Houd daarom het mailadres (en bijbehorende spambox) dat je hebt doorgegeven in Studielink goed in de gaten.

Toelatingseisen

Je kunt worden toegelaten tot de voltijdopleiding Toegepaste Psychologie met:

  • een mbo-diploma op niveau 4.
  • een havodiploma, met profiel 'Natuur en Techniek', ‘Natuur en Gezondheid' of 'Economie en Maatschappij'.
  • een havodiploma met profiel 'Cultuur en Maatschappij' met minimaal Wiskunde A of B (statistiek). NB: Hogeschool Leiden biedt geen bijscholing aan voor wiskunde.
  • een vwo-diploma met alle profielen; voor degenen die een havodiploma hebben behaald tot en met 2008, geldt dat zij met alle oude profielen (dus ook zonder wiskunde) toelaatbaar zijn.

Let op: Voor deze opleiding geldt een decentrale selectieprocedure.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentinschrijving@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek én toelichting op de toetsonderdelen van het capaciteitsonderzoek.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check. Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!