Studentzaken

Inschrijven/Toelating Toegepaste Psychologie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor de opleiding Toegepaste Psychologie voor het collegejaar 2017-2018.

Aanmelden via Studielink

Wil je in september 2017 starten met de opleiding Toegepaste Psychologie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk (uiterlijk 15 januari 2017) aan via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl

Numerus fixus: decentrale selectie

De opleiding Toegepaste Psychologie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus). Voor collegejaar 2017-2018 kunnen bij Hogeschool Leiden maximaal 224 studenten met de opleiding beginnen. De opleidingsplaatsen worden verdeeld via een verplichte decentrale selectieprocedure (een proces van selectie en plaatsing dat door de onderwijsinstelling wordt uitgevoerd). Na je aanmelding in Studielink word je door de opleiding nader geïnformeerd over de decentrale selectieprocedure.

Bekijk de decentrale selectieprocedure

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt worden toegelaten tot de voltijdopleiding Toegepaste Psychologie met:

  • een mbo-diploma op niveau 4.
  • een havodiploma, met profiel 'Natuur en Techniek', ‘Natuur en Gezondheid' of 'Economie en Maatschappij'.
  • een havodiploma met profiel 'Cultuur en Maatschappij' met minimaal Wiskunde A of B (statistiek). NB: Hogeschool Leiden biedt geen bijscholing aan voor wiskunde.
  • een vwo-diploma met alle profielen; voor degenen die een havodiploma hebben behaald tot en met 2008, geldt dat zij met alle oude profielen (dus ook zonder wiskunde) toelaatbaar zijn.

Let op: Voor deze opleiding geldt een decentrale selectieprocedure.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek én toelichting op de toetsonderdelen van het capaciteitsonderzoek.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken.