Toegepaste Psychologie

Hulp bij je studiekeuze - Toegepaste Psychologie

Hoe kom je erachter of de opleiding Toegepaste Psychologie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Online Open Dag op 6 februari

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding Toegepaste Psychologie:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als toegepast psycholoog ben je breed inzetbaar. Na je opleiding kun je onder andere terecht bij maatschappelijke organisaties, in het bedrijfsleven en bij de overheid. Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en welke competenties je ontwikkelt tijdens de opleiding die je nodig hebt om jouw beroep straks met succes uit te oefenen.

Niklas | student

De opleiding is een mooie mix van theorie, praktijk en persoonlijke ontwikkeling. De sociale onderdelen zijn interessant, maar niet altijd even makkelijk. Je stapt regelmatig buiten je ‘comfortzone’. Daar leer je zoveel van! Vanuit die positieve ervaring kun je later ook anderen coachen of trainen.

Niklas | student

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie:

  • Sociaal Werk: help jij graag mensen die in de knel zitten en wil jij hen leren de regie te voeren over hun eigen leven? Bekijk de informatie van deze opleiding.
  • Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs: wil je werken met jeugd en ben je geïnteresseerd in hulpverlening én het speciaal onderwijs? Bekijk dan de mogelijkheden van dit opleidingstraject.
  • Human Resource Management: heb je meer interesse hoe je een organisatie het beste kunt adviseren en ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van het HR-beleid? Misschien is deze opleiding dan een betere match.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid: doe de Reality Check!

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding | Inschrijven en toelating | Online Open DagReality Check