Hogeschool Leiden

Onderwijs

Dit is een archiefpagina

Minor Talentmanagement opleiding Toegepaste Psychologie Hogeschool Leiden

Voor de opleiding Toegepaste Psychologie is mede vanuit het lectoraat Talentmanagement een minor Talentmanagement ontwikkeld. Deze minor traint in assessmentmethoden, het voeren van feedbackgesprekken en het toepassen van de juiste interventies.

De minor Talentmanagement wordt aangeboden door Hogeschool Leiden in samenwerking met Lagerweij & Partners, een psychologisch adviesbureau dat in het ontdekken en stimuleren van talent zijn bestaansrecht heeft.

In de minor leren studenten hoe je talent in organisaties kunt ontdekken, bijvoorbeeld met behulp van persoonlijkheids- en intelligentieonderzoek, hoe je mensen met talent het beste kunt begeleiden en hoe je een organisatie zo inricht dat de ontwikkeling en doorstroming van talent alle kans krijgt. Afronding van de minor betekent een stevige theoretische kennis en praktische basis voor talentmanagement in allerlei soorten organisaties. Heb jij talent voor talent? Dan is deze minor je op het lijf geschreven!

Afstudeeronderzoeken bij lectoraat Talentmanagement

Het lectoraat Talentmanagement begeleidt afstudeeronderzoeken en beoordeelt afstudeeropdrachten van studenten Toegepaste Psychologie, studenten Social Work of studenten van de master Jeugdzorg. Binnen het lectoraat zijn ook plannen voor een minor voor deeltijdstudenten. Uiteraard wordt gewerkt aan de verdere professionalisering van de docenten van Hogeschool Leiden.

Terug naar de homepagina van het lectoraat