Lectoraat Talentmanagement Paul Kop

Lector Paul Kop

Dit is een archiefpagina

Drs. Paul C.G.J. Kop (1946) is algemeen directeur van Lagerweij & Partners, een bureau voor talentmanagement en talentenanalyse.

Hij studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, sociale psychologie en onderwijsresearch. Binnen de vakgebieden assessment en coaching heeft hij veel deskundigheid, een goede reputatie opgebouwd en een groot dynamisch netwerk, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Hij beschikt over veel ervaring in uiteenlopende werkgebieden zoals het nationale bedrijfsleven, het regionale bedrijfsleven en de overheid.

Ooit begonnen bij de Rijkspsychologische Dienst (ministerie van Binnenlandse Zaken) en voortbouwend op zijn ervaring als arbeids- en organisatiepsycholoog, is hij gaan werken voor PA Consulting Groep, een wereldwijde Engelse consultancy. Paul Kop heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan bij de Jeugdhulpverlening (Jeugdformaat Den Haag) en in het onderwijs. Als adviseur en ondernemer heeft hij zich beziggehouden met grootschalige projecten op het gebied van beloningsmanagement en kwaliteitsmanagement. Verder beschikt hij over geruime kennis van organisatie- en personeelsontwikkeling. Na jarenlange ervaring met het grotere Nederlandse bedrijfsleven en overheden, richt hij zich nu ook op het regionale bedrijfsleven (MKB).

We moeten van competentiemanagement naar talentmanagement!

Lector Paul Kop

Onderzoeksthema’s lector Talentmanagement

In de afgelopen jaren heeft Paul Kop zich bezig gehouden met onderzoek naar de volgende thema's:

  1. Talentmanagement vanuit de meest praktische invalshoeken
  2. Ontwikkeling en toepassing van instrumenten gericht op assessment en personeelsontwikkeling
  3. Opzetten en implementeren van systemen voor beloningsmanagement (ontwikkeling primaire salarisstructuren)
  4. Ontwikkeling en implementatie van kwaliteitssystemen (TQM en ISO 9000 systemen)
  5. Ontwikkeling en uitvoering van coachings- en loopbaansystemen voor midden- en hoger kader en executives.

Talentprogramma’s bedrijfsleven en overheid verbeteren

Binnen het lectoraat wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van en het onderzoek naar talentmanagement. Kennis en ervaring uit de sportwereld, de kunsten en de showbusiness worden gebruikt om talentenprogramma's uit het bedrijfsleven en de overheid te onderzoeken, te verbeteren en te vernieuwen.

Terug naar de homepagina van het lectoraat