Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Welzijnskwartier Katwijk en Hogeschool Leiden leren samen

10 nov 2022 - Negentien medewerkers van Welzijnskwartier Katwijk kregen dinsdag 1 november een certificaat ter afsluiting van het Leeratelier Professionalisering Sociaal Werk, een scholing voor professionals die een leven lang ontwikkelen stimuleert.

Voor Hogeschool Leiden is dit een geslaagde stap om de samenwerking met het werkveld verder te verdiepen. Deelnemers ontmoetten elkaar in de setting van een leeratelier. Tijdens zes bijeenkomsten konden ze meedoen met leeractiviteiten variërend van onderwijs tot training en casuïstiekbespreking. Hogeschool Leiden en de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden organiseerden deze reeks gezamenlijk.

Hogeschool Leiden

De deelnemers waren al in het sociaal domein actief. Dankzij hun deelname zijn ze 'van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam' gegaan. Zo kregen de groep professionals extra inzicht in wat de maatschappelijke opdracht is van het Sociaal Werk. Met name de onderdelen ‘Diversiteit’ en ‘Moreel Beraad’ leverden positieve resultaten op. Dit krijgt in de organisatie van Welzijnskwartier Katwijk daarom nog een vervolg.

Van Leeratelier naar Sociaal Werk

De sociaal werkers voelen zich echte ambassadeurs van het beroep. Het samen leren met de opleiding Sociaal Werk Hogeschool Leiden verstevigde dit gevoel. En wat het de opleiding heeft gebracht? Goede casuïstiek voor het onderwijs aan de bachelor studenten Sociaal Werk én versteviging van de samenwerking met het werkveld!

Meer weten?

Op onze opleidingspagina vind je alles over Sociaal Werk bij Hogeschool Leiden.