Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Leerwerkgemeenschap organiseert een Sinterklaasbingo

2 december 2022 - Op 29 november organiseerde de leerwerkgemeenschap een sinterklaasbingo voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Vorig jaar had de leerwerkgemeenschap voor het eerst het initiatief genomen om iets te organiseren tijdens De Sinterklaas voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De gezinnen waren toen uitgenodigd bij Vakcollege Rijnmond en hebben in de kooklokalen allerlei lekkernijen gebakken.
De gezinnen hebben dat zo gewaardeerd dat de vraag kwam of er dit jaar weer iets leuks georganiseerd kon worden. De leerwerkgemeenschap heeft hier gehoor aan gegeven en op dinsdag 29 november was De Sinterklaasbingo! De sfeer was goed en natuurlijk ook een beetje gespannen zoals dat hoort bij een bingo.

Samenwerking
35 kinderen uit verschillende gezinnen waren aanwezig tijdens dit feestelijke event. Een aantal ouders zijn ook geweest om de kinderen te helpen met het afstrepen van de cijfers. Drie vrijwilligers hebben geholpen; twee moeders die op de kinderen wilden letten en een bingomaster die de nummers draaide. Verder is het medegeorganiseerd door een stagiaire Pedagogiek van Welzijnskwartier en met hulp van drie mensen vanuit Dunavie waarvan ook iemand een vlog opnam.

De bezoekers van de koffieochtend op vrijdag in Stappers hebben als echte hulppieten de snoepzakjes klaargemaakt, door ze te vullen met heerlijk snoepgoed.
Om dit feest te kunnen organiseren heeft woningbouwvereniging Dunavie de cadeaus en snoepgoed gesponsord. Welzijnskwartier heeft de ruimte beschikbaar gesteld, de PR en organisatie op zich genomen. Deelnemers van de LWG hebben via hun kanalen de kinderen uitgenodigd.
Hierdoor werd het een succesvolle middag met nóg meer kinderen dan vorig jaar!

Hogeschool Leiden