Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Breed Katwijks Armoede Overleg: in gesprek over armoede

2 december 2022 - Hoe signaleer je armoede? De leerwerkgemeenschap was op 30 november in Katwijk om te praten over welke signalen er gezien worden, wat er al gedaan wordt, wat er nog meer kan en welke ondersteuning daarbij nodig is.

Op woensdag 30 november 2022 heeft het Breed Katwijks Armoede Overleg plaatsgevonden in het gemeentehuis van Katwijk. Ook de leerwerkgemeenschap was uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Een mentimeter zorgde ervoor dat de gesprekken van de avond draaiende werden gehouden. Om zo de schaamte die mensen weerhoudt om tijdig hulp te zoeken, en op welke outreachende wijze de kwetsbare mensen bereikt kunnen worden te bespreken.

Wethouder Gerard Mostert sloot het geheel in de burgerzaal af met een terugblik op een geslaagde avond waar mensen elkaar goed hebben kunnen vinden. En om elkaar te blijven vinden, zullen de contactgegevens van de aanwezigen met elkaar gedeeld worden. Wat hem betreft is dit een start voor toekomstige trajecten om armoede in de gemeente Katwijk aan te pakken zodat iedereen kan blijven meedoen.

Lees het uitgebreide verslag van dit overleg op de website van Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden.

Hogeschool Leiden