Ido de Vries

Ido de Vries

Ido is docent Toegepaste Psychologie en bij het lectoraat is hij werkzaam als projectleider van het project Duurzaam Actief Burgerschap.

Achtergrond en expertise

Ido is sinds 6 jaar docent Toegepaste Psychologie en verantwoordelijk voor de afstudeerrichting Sociaal Ondernemen. Hij komt uit de praktijk: hij heeft gewerkt als speeltuinjeugdleider in Amsterdam noord, als ambtenaar jeugdbeleid en jeugd-en-veiligheid. Daar werkte hij aan de aanpak van jeugdoverlast en jeugdcriminaliteit. Ido heeft 7 jaar als adviseur gewerkt voor een commercieel adviesbureau op het gebied van wijkontwikkeling. Hij heeft een opleiding als trainer coach Communities that care (Integraal wijk jeugdpreventie programma) gedaan en ruim 20 gemeenten getraind en gecoacht. Na zijn studie klinische psychologie heeft hij later de Master grootstedelijk jeugd- en onderwijsbeleid aan de Universiteit van Nottingham (UK) behaald.

Om nu weer met jongeren te werken en hun te helpen een plek in het sociale domein te creƫren, geeft hem heel veel energie. Naast zijn onderwijstaken doet hij promotieonderzoek naar de relatie tussen sociaal ondernemen en zingeving.